Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Christian Tafdrups perfekte lørdag

På sin ultimative fridag vil skuespiller Christian Tafdrup tilbringe tid med mennesker, han føler sig tryg sammen med. Han er lige nu aktuel som ny programdirektør på Tv1 i DRs dramaserie »Borgen«.

Christian Tafdrup vil gerne møde nogen, som han føler sig tryg ved. Gerne hans bror, der i øjeblikket er i Bangkok.
Christian Tafdrup vil gerne møde nogen, som han føler sig tryg ved. Gerne hans bror, der i øjeblikket er i Bangkok.

På min perfekte lørdag vil jeg...

...sove rigtig længe. Det er sjældent, jeg har fri om lørdagen, så på min perfekte lørdag vil jeg sove til klokken 11. Så vil jeg gå i bad købe en kop kaffe med masser af mælk nede på gaden. Jeg kan kun lide kaffe, hvis der er masser af mælk i. Her vil jeg sidde og kigge lidt på mennesker. Der foregår nok ikke særligt meget oppe i hovedet på mig, mens jeg sidder dér. Bagefter vil jeg gå op i min lejlighed. Jeg har et gammelt klaver, som jeg købte for 1.000 kroner af Jytte Abildstrøm i ’89. Når jeg skal slappe af, sidder jeg og spiller noget lidt improviseret – en blanding af noget, jeg en gang har spillet, og nogle selvopfundne akkorder. Sådan kan jeg nemt bruge en times tid.

Så vil jeg gå en lang tur. Jeg bor på Vesterbro, så jeg vil gå fra Vesterbro ud på Islands Brygge over Langebro og hjem hen over Rådhuspladsen. Når jeg har taget en lille eftermiddagslur på min sofa og spist aftensmad, vil jeg ringe til en ven og gå ud og drikke nogle øl. Aftenen vil så udvikle sig på én af to måder. Enten vil vi starte med at snakke meget klogt og intellektuelt i et par timer. Jo flere øl vi får, jo mere primitiv og fjollet bliver samtalen.

Aftenen ender med, at jeg kommer i seng ved fire-fem-tiden. Eller også vil vi nøjes med et par øl og så gå i biografen. Jeg kan ikke sige, hvilke slags film jeg foretrækker, men jeg går nok mere i Grand og Dagmar end i Palads. Jeg har lige haft en biograftur, hvor jeg så »Killing them Softly« (thriller med Brad Pitt, red.) og »Amour« (Drama af Michael Haneke, red.) lige efter hinanden. Bagefter vil vi bruge god tid på at finde ud af, hvad vi synes om filmen. Min dag vil ende i min seng ved to-tiden, hvor jeg falder i søvn til radioen.

Jeg vil læse...

...lidt avis på nettet. Jeg vil ikke rigtig gå i dybden med noget, men bare skøjte lidt rundt mellem overskrifterne. Jeg har lige fået den nyeste bog af Michel Houellebecq (»Kortet og landskabet«, red.), så den ville jeg måske læse lidt videre i. Jeg kender ham ikke specielt godt, men har bare fået ham anbefalet. Da jeg var yngre, læste jeg næsten kun gammel og depressiv litteratur som Dostojevski og Kafka. Efterhånden som jeg er blevet ældre, er jeg blevet lidt gladere for nutidig og populær litteratur. For eksempel har jeg lige læst Murakamis 1Q84-triologi. I dag kan jeg også læse litteratur skrevet af kvinder. Det gjorde jeg ellers aldrig før i tiden. Lige indtil min mor sagde, at det var lidt underligt.

Jeg vil møde...

...nogen, hvor jeg føler mig tryg. Måske min bror, selv om han bor i Bangkok for tiden. Men ham ville jeg måske Skype med. Ellers ville jeg ligge på mine forældres sofa eller tilbringe tid med folk, hvor jeg kan være mig selv og grim. Jeg vil ikke møde nogen, jeg ser op til eller er fan af, på min perfekte fridag. Det ville være for anstrengende.

Jeg vil pleje min krop ved...

...at gå i bad og bruge sæbe. Jeg vil vaske mig grundigt – men ikke manisk grundigt. Jeg har for eksempel hørt, at man ikke skal vaske hår hver dag. Det gør jeg alligevel af og til. Jeg går ikke specielt meget op i den slags, men jeg er da ganske almindeligt soigneret. Siden august har jeg ikke været regelmæssigt i fitnesscenter. Det var mest min bror, der fik mig af sted, men jeg vil gerne i gang igen, for jeg får det meget bedre af at træne.

Jeg gider ikke...

...arbejde eller være sammen med mennesker, hvor jeg skal præstere eller anstrenge mig for at være spændende.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.