Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere studievært Mogens Berendt er død

Mogens Berendt, journalist, forfatter, Frederiksberg, er død, 70 år.

Journalist Mogens Berendt er død 70 år.
Journalist Mogens Berendt er død 70 år.

Mogens Berendt opfattede lille Danmark som et cirkus, hvor han med en vis elegance morede sig med at provokere i manegen om svenskere og Sverige, om amerikanere og USA, samt om dialekttalende danskere.

Mogens Berendt, der var søn af købmanden i Vallø, var først traktorfører, men kom via New York Times, Weekendavisen og Information til TV-avisen i monopolets dage.

Her var han den udfordrende skærmtrold, der på skærm og i bøger forstod at skabe debat. Også om sig selv.

På begge sider af Øresund var der dem, som elskede ham - eller elskede at hade ham.

Berendt tog det gamle mundheld til sig om, at Asien begynder i Malmö - og det hævdede han fortsat, efter at den efter hans mening så overflødige Øresundsbro blev bygget.

Som andre kendte fra TV var han gennem en epoke som konsulent i diverse PR-firmaer, der rådgiver ledere om, hvordan de klarer sig bedst på skærmen over for kontante journalister.

Mogens Berendt, der ofte rejste ud i den store verden var medlem af Eventyrernes Klub. Han var forfatter til flere bøger bl.a. »Tilfældet Sverige«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.