Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dødsfald

Tidligere minister Nils Wilhjelm er død

Tidligere industriminister Nils Wilhjelm, Nykøbing Falster, er død, 81 år.

Nils Wilhjelm er død. Han drev godset Orenæs på Falster fra 1966. Han overtog det fra sin onkel, Otto Wilhjelm. 1995 overtog hans søn, Lars Wilhjelm, godset.
Nils Wilhjelm er død. Han drev godset Orenæs på Falster fra 1966. Han overtog det fra sin onkel, Otto Wilhjelm. 1995 overtog hans søn, Lars Wilhjelm, godset.

Tidligere industriminister, direktør Nils Wilhjelm, Nykøbing F, er død, 81 år.

Nils Wilhjelm var forstuddannet, men det er som industriminister fra 1986 til 1989, at de fleste kender ham. Posten som industriminister blev hans, da partifællen Poul Schlüter, der på daværende tidspunkt var statsminister, gerne ville have en erhvervsmand på posten. Nils Wilhjelm havde været direktør for Junckers Industrier A/S og A/S Sylvadan 1970-1983, og han blev siden formand for Industrirådet i 1983. Det var fra denne post, at Poul Schlüter hentede ham til ministerposten.

1987 blev Nils Wilhjelm valgt til Folketinget for Det Konservative Folkeparti, hvor han sad i et par år, frem til 1989.

Før og efter tiden i politik havde Nils Wilhjelm haft en række lederposter i dansk erhvervsliv, særligt inden for skovbrug og træfabrikation, men også som bestyrelsesmedlem for så forskelligartede selskaber som Dampskibsselskabet af 1912 A/S, næstformand for bestyrelsen for Tele Danmark A/ S og bestyrelsesmedlem for Aage V. Jensens Fonde.

Ved siden af erhvervskarrieren ejede og drev Nils Wilhjelm godset Orenæs på Falster fra 1966, hvor han overtog stedet fra sin onkel, Otto Wilhjelm. I 1995 overtog hans søn Lars Wilhjelm godset.

Nils Wilhjelm var kammerherre og hofjægermester og blev 1998 Kommandør af 1. grad af Dannebrog. Han var gift med Suzette Wilhjelm.

-janh

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.