Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
50 år 7. januar

Sin egen herre

Skuespilleren og teaterchefen Peter Reichhardt har prøvet lidt af hvert i underhold-ningsbranchen.

Skuespiller og teaterchef Peter Reichhardt fylder 50 år i dag. Arkivfoto: Mogens Flindt/Scanpix 2016
Skuespiller og teaterchef Peter Reichhardt fylder 50 år i dag. Arkivfoto: Mogens Flindt/Scanpix 2016

»Det er som at gå fra 180 kilometer i timen, til at drosle meget hurtigt ned.«

Sådan sagde skuespilleren og producenten Peter Reichhardt i sommer, da han pludselig måtte forlade posten som Tivolis programchef efter blot ni måneder.

Han medgav over for ugebladet Her & Nu, at det føltes lidt ærgerligt, at han ikke kunne følge sine søsatte projekter til dørs. Men han havde »gjort sig nogle gode og vigtige erfaringer.«

Nu koncentrerer han sig om sit eget produktionsselskab, R Film Productions.

Det var ellers et spændende valg, Tivoli traf i forbindelse med ansættelsen af Peter Reichhardt. Selv havde han glædet sig til at finde havens niche inden for det kommercielle teaterliv, som tordner frem i disse år:

»Indholdsmæssigt, fagligt og personligt, så passer jobbet til der, hvor jeg er i mit liv,« fortalte han Berlingske ved tiltrædelsen.

»Jeg har været teaterdirektør (for Mungo Park, red.), jeg har arbejdet på Nordisk Film i nogle år og har været i konsulentbranchen, jeg har en master i businesscoaching, og mine børn er store nu. Og så har jeg også fået mine knubs, som man jo får, inden man tør tage støttehjulet af og køre rigtigt.«

Allerede før afgangen fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1994 var han et kendt ansigt.

Dels fra ugebladene, for faderen var den folkekære Poul Reichhardt. Dels fra filmlærredet. Allerede i 1983 gjorde Peter Reichhardt sig stærkt gældende i Bille Augusts »Zappa« som den forsømte og forhærdede overklassedreng Sten. Unge Reichhardt har kunnet selv. Fra TV husker man ham især fra dæmoniske skurkeroller, dels i Lars von Triers Morten-Korch-serie, dels fra TV3-soapen »2900 Happiness«. Og på teatret, hvor han også har instrueret, så vi ham for ikke så længe siden på Teater V.

Her spillede han med i Shakespeare-fantasien »Men lever man?«, der samlede det gamle »superhold« fra teaterskolen.

Peter Reichhardt kan i øvrigt glæde sig over, at datteren Roberta, som han har fra ægteskabet med forfatteren Line Knutzon, er godt i vej som skuespillerelev på hans gamle skole og med en rolle i TV 2s aktuelle serie, »Grethe«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.