Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
75 år

Rama-dama-ding-dong! Kurt Thyboe fylder 75

Kurt Thyboe er fortælleren, der tør. 24. januar fylder han 75 år.

Journalist, tidl. chefredaktør Kurt Thyboe.    Foto: Lars Rievers
Journalist, tidl. chefredaktør Kurt Thyboe.    Foto: Lars Rievers

Jeg er typen, der kan finde på at råbe: Rama-dama-ding-dong!

Ovenstående citat fra fødselaren Kurt Thyboe, der runder 75 år, siger uendelig meget. Givet til mandebladet M! for omkring ti år siden. For Kurt Thyboe har alle dage ikke været bange for at stikke ud fra mængden. Ja, han har vel gjort, hvad han kunne for at netop at fravige det normale, det sikre, det...kedelige.

Som journalist, redaktør, kommentator, forfatter og fortæller har Kurt Thyboe oplevet mere end de fleste vil tro på. Han var den mest succesrige leder af Ugens Rapport, der i velmagtsdagene i 70erne skovlede penge ind til Aller. Over 200.000 blade blev ugentlig solgt, selv om læsertallene lå på en fjerdedel af oplaget. De færreste ville stå ved, at de læste bladet, men Kurt Thyboe havde en sikker fornemmelse af blandingen af hårdtslående journalistik, vilde reportager og afklædte kvinder. Krydret med den sport, han altid har elsket: boksningen.

Kurt Thyboe har mødt de fleste af legenderne. Fra Muhammed Ali til Mike Tyson. Og hans sproglige blomster flød ud i stuerne, da professionel boksning blomstrede op med de kommercielle TV-kanalers indtog. Stilen var hans egen. Præcis som den er på skrift, hvor man enten elsker de korte sætninger, blandingen af dansk og engelsk og de usandsynligt mange uafsluttede sætninger. Et sprogbrug, der i øvrigt går igen, når han sender en faktura for udført arbejde. »Faktura, for story om Brian Nielsen mod Evander Holyfield – my fucking style,« kunne det kort og godt lyde.

Kurt Thyboe gjorde – og gør – hvad der passer ham. I dag nyder han livet i den lille spanske by, Castelldelefs, en kort togtur fra Barcelona, med sin Marianne. Og efter en arbejdsmæssig tørke i begyndelsen af dette årtusind, er der igen bud efter ham. Det passer ham godt, for det har aldrig været hans ønske at være overflødig.

Follow your dream. Vær tro mod dig selv, lød det fra Kurt Thyboe, da han i ovennævnte interview med M! blev bedt om at give den unge Kurt Thyboe et godt råd.

Det har han gjort. Og selv om der har været bump på vejen, har Kurt Thyboe minder nok til at fylde en bogreol.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.