Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Aktuelt portræt

Raket-Madsens forsvarer

Journalister fra hele verden vil have fat i Betina Hald Engmark, forsvarsadvokat for den drabssigtede Peter Madsen. Hun kender retssystemet ud og ind efter 15 år som anklager.

Forsvarsadvokat Betina Hald Engmark har tidligere været anklager. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Forsvarsadvokat Betina Hald Engmark har tidligere været anklager. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

De seneste uger er advokat Betina Hald Engmark blevet kimet ned af pressefolk fra hele verden, bl.a. USA, Frankrig, Sverige, England, Norge, Tyskland og selvfølgelig Danmark, som vil have hendes kommentar til den spektakulære sag om den drabssigtede ubåds-ejer, Peter Madsen, i pressen også kendt som Raket-Madsen.

»Min klient har en profil, som er interessant, men alligevel er jeg blevet overrasket over den massive interesse. Men det er en del af jobbet, og det er min klients ønske, at jeg udtaler mig til pressen,« siger Betina Hald Engmark i et interview over mobilen, mens hun i bil er på vej til et møde med den fængslede Peter Madsen.

For kun to år siden foretog Betina Hald Engmark et erhvervsmæssigt u-sving. Efter 15 år hos anklagemyndigheden som bl.a. politifuldmægtig, anklager og senioranklager med ansvar for økonomisk kriminalitet hos Nordsjællands Politi, blev hun i 2016 strafferetsadvokat hos Blinkenberg Strafferetsadvokater i København. Hun har en dyb indsigt i straffelovssager og sager om økonomisk kriminalitet og har tidligere været hhv. anklager og forsvarer i sager, som har haft stor bevågenhed i offentligheden, bl.a. som anklager i bedragerisagen mod Erik Skov Pedersen, samlever med tidligere minister Henriette Kjær, og som forsvarer i sagen mod to Uber-chauffører.

Som forsvarer for Peter Madsen har hun flere gange udtalt sig til pressen. I mandags fortalte hun, at Peter Madsen var »meget lettet over«, at politiet offentliggjorde oplysninger om, at der var sket en ulykke om bord på ubåden, da han var ude at sejle med journalisten Kim Wall, og onsdag, da det kom frem, at det var liget af Kim Wall, der var blevet fundet på Amager, måtte hun erkende, at »presset« på hendes klient var øget.

Føling med sagerne

Oprindeligt ville Betina Hald Engmark, der kommer fra Nordjylland, have været journalist, men hun endte med at læse jura, fordi hun gerne ville have et bredt indblik i samfundet.

»Jeg fandt ud af, at strafferet er interessant, fordi man som anklager og forsvarer er med til at rede trådene ud i en sag. Man får sagerne grundigt belyst for at finde frem til det rette resultat. Som anklager satte jeg objektivitets-princippet meget højt,« siger Hald Enemark.

At hun for to år siden skiftede fra den ene side af retssalen til den anden skyldtes både lysten til at prøve noget nyt og utilfredshed med arbejdsbetingelserne i anklagemyndigheden, som er på pressede ressourcer.

»Det blev mere og mere papirsager, hvor man glemte mennesket bag sagerne,« siger hun.

Betina Hald Engmark har overtaget advokatfirmaet, der nu hedder Blinkenberg & Engmark Strafferetsadvokater, fordi stifteren, advokat Peter Blinkenberg, i marts døde, kun 46 år gammel. Firmaet har udover hende selv to ansatte, en advokat og en bogholder, og hun har ikke planer om, at det skal være større.

»Jeg vil have føling med de enkelte sager og være nærværende for mine klienter,« siger Betina Hald Engmark.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.