Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
60 år 23. januar

Prinsessen og kærligheden

Som datter af en sydeuropæisk fyrste og en Hollywoodstjerne har prinsesse Caroline levet et farverigt liv.

epa05720833 (FILE) - A file picture dated 28 March 2009 shows Princess Caroline of Hanover arriving for the traditional annual charity event Bal de la Rose (Rose Ball), Rock'N Rose, in Monaco. Princess Caroline will celebrate her 60th anniversary on 23 January 2017. EPA/BRUNO BEBERT CORBIS OUT
epa05720833 (FILE) - A file picture dated 28 March 2009 shows Princess Caroline of Hanover arriving for the traditional annual charity event Bal de la Rose (Rose Ball), Rock'N Rose, in Monaco. Princess Caroline will celebrate her 60th anniversary on 23 January 2017. EPA/BRUNO BEBERT CORBIS OUT

Hendes kongelige højhed prinsesse Caroline er barn af et af Europas få tilbageværende fyrstendømmer og Hollywood. Prinsessen er ældste barn af Monacos fyrst Rainier III og den amerikanske filmstjerne, Grace Kelly. Hun er ældre søster til den regerende fyrst Albert II og prinsesse Stéphanie. Hun var indtil fyrst Albert i december 2014 blev far til først prinsesse Gabriella og derefter prins Jacques af Monaco, arving til den monagastiske trone.

I dag er Caroline prinsesse af Hannover, en status hun opnåede efter ægteskabet med prins Ernst August von Hannover, der bl.a. er efterkommer af den britiske kong George III og en fjern fætter til dronning Elizabeth II.

Caroline var førstefødt arving til fyrstendømmets trone indtil marts 1958, da lillebroderen Albert blev født. Hendes yngre søster, prinsesse Stéphanie, blev født i 1965. Caroline nedstammer på fædrene side fra fransk adel, hertugerne af Polignac, og fra sin mor er hun af irsk og tysk afstamning.

Hendes mor, prinsesse Grace, havde mødt fyrst Rainier, da hun midt i 1950erne var med Hitchcock og Cary Grant ved den franske riviera for at indspiller scener til filmen »Fang tyven« (1955) og hun døde 14. september 1982 som følge af en bilulykke.

Prinsesse Caroline har haft romantiske forbindelser til en række mere eller mindre berømte herrer, bl.a. Mark Shand, yngre bror til Camilla, hertuginde af Cornwall, Guillermo Vilas og Sebastian Taylor, der begge har været kæreste med prinsesse Elizabeth af Jugoslavien, Jonathan Guinness, søn af den tredje baron Moyne, Henri Giscard d’Estaing, søn af Frankrigs tidligere præsident Valéry Giscard d’Estaing, og den franske sanger Philippe Lavil. Efter skilsmissen fra Philippe Junot, var prinsessen en kort periode kæreste med Robertino Rossellini, søn af den italienske filminstruktør Roberto Rossellini og Ingrid Bergman. Og mellem andet og tredje ægteskab havde hun et forhold til den franske skuespiller Vincent Lindon.

Ægteskaberne

Prinsesse Carolines første mand var den 16 år ældre Philippe Junot, der var parisisk finansmand. De blev gift ved et storslået bryllup i 1978 med deltagelse af 65 gæster. Fra Hollywood deltog hendes mors venner, Ava Gardner, Cary Grant og Frank Sinatra. Ægteskabet, der var barnløst, blev opløst i 1980.

Hendes anden mand var sportsstjernen Stefano Casiraghi, der var arving til et italiensk industriimperium. De blev gift i 1983 og fik tre børn. Han omkom i en ulykke uden et speedboat race. Hendes tredje og nuværende ægtemand er den to år ældre kongelige, prins Ernst August von Hannover, hertug af Braunschweig. Parret blev gift i 1999 og fik sammen datteren, prinsesse Alexandra. Prins Ernst August har desuden to sønner fra et tidligere ægteskab.

Siden 2009 har der været rygter om, at prinsesse Caroline og Ernst August lever adskilt og at hun var vendt tilbage til sit hus, Villa Clos St Pierre, i Monaco, med prinsesse Alexandra. I januar 2010 dukkede der fotos op i sladderpressen, hvor prins Ernst August kyssede en kvinde, der ikke var prinsesse Caroline. Leder Caroline igen efter kærligheden?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.