Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jan Jelved er død

Marianne Jelveds mand er død i en alder af 82 år.

Ankomst til Fredensborg Slot til bryllupsfesten for Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Marianne Jelved med sin mand Jan Jelved
Ankomst til Fredensborg Slot til bryllupsfesten for Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Marianne Jelved med sin mand Jan Jelved

Fhv. biologilærer Jan Jelved, Kgs. Lyngby, er død, 82 år.

Han var lærer, og det var da også på en skole - Ny Østengårds Skole i Valby - at han mødte sin hustru, Marianne Jelved. De underviste i samme klasse.

Jan Jelved gik på pension som lærer, da han var 61 år, for med sin medfødte pligt og energi at styre deres fælles hjem og husholdning, mens Marianne Jelved som økonomiminister og siden andre ministerposter stod for kongerigets velbefindende.

Jan Jelved var altid det stabile element i familien - servicemodul kaldet - uforstyrret af fruens arbejdsrytmer med fyldte kalendere og hidsig mødeaktivitet, hvad enten hun har siddet i regering eller ej. Han havde med kort varsel trukket i kjole og hvidt, når dét var på dagsordenen, og nydt komsammenerne ved de kongelige selskaber. Som gammel garder, der har stået kongevagt for Frederik IX, var han nemlig overbevist royalist - i øvrigt som vel de fleste medlemmer af det republikanske radikale parti.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.