Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hun smider nok tøjet på sin fødselsdag

50 år 23. april. Fra Frontløberne til underholdningschef på TV 2. Gitte Madsen har bevæget sig fra det nye og alternative til det etableredes epicenter.

gitte madsen
gitte madsen

Når Gitte Madsen lørdag runder et halvt århundrende, vil hun være på arbejde. Det lyder ikke så festligt, men det bliver det måske alligevel. Som underholdningschef på TV 2 står hun nemlig i spidsen for TV 2s gallaudsendelse »Smid Tøjet Danmark«, hvor kanalen sammen med Røde Kors og Coop indsamler genbrugstøj og omsætter det til penge til folk i nød.

Gitte Madsens vej til jobbet som underholdningschef har været utraditionelt. Mange af os lærte hende at kende som bramfri og storgrinende livsstilsekspert og – muligvis utilsigtet – ambassadør for jysk på skærmen i DR-programmet »Kender du typen?«. Senere medvirkede hun også i livsstilsprogrammet »Den sjette sans«.

Rollen som ekspert på TV-skærmen var blot et stop på vejen mod Gitte Madsens nuværende job. Efter hun i 1985 blev student fra Aalborghus Statsgymnasium, var hun i en årrække autodidakt skuespiller – blandt andet i teatergruppen Mariehønen og Teaterkompagniet. Hun har også været optrædende tjener hos 1990ernes legendarisk underholdende tjenertrup Café Kølbert og engageret i Aarhus Festuge i forskellige sammenhænge.

Gitte Madsen blev leder i en ung alder. Blandt andet for den alternative og Uffe Elbæk-opfundne uddannelse, Frontløberne, og hun har stod også for det beslægtede initiativ, Kaospiloterne, da den omdiskuterede uddannelse startede op i San Francisco. Gitte Madsen har også arbejdet som tekstforfatter og skrevet et utal af klummer i forskellige medier.

Udvikle publikum

I 2003 blev Gitte Madsen tilbudt et job som underholdningsredaktør på TV 2, og tre år senere blev hun underholdningschef samme sted. Her har hun stået i spidsen for programmer som »Vild med dans«, »Hvem vil være millionær?«, »Live fra Bremen«, »Dagens mand« og »Toppen af poppen«, men hun har også siddet med ved bordet, da TV 2 tre år i træk vendte tommelfingeren nedad, da de blev tilbudt de danske rettigheder til nyere tids gigasucces »X Factor«.

»Vi har ikke hakket til på »X Factor«, fordi vi ikke mener, at det stemmer overens med vores værdier,« udtalte Gitte Madsen i sin tid i BT, hvor hun også har forklaret, at:

»Vi vil godt lave programmer, der udvikler folk frem for at afvikle dem. Og det ville være et usædvanligt signal fra TV 2 at sende, hvis vores dommere var så hårde i kæften, som enkelte dommere er på »X Factor«.«

Og mon ikke stemningen bliver god og opbyggelig, når underholdningschefen fylder rundt under TV-gallaen »Smid Tøjet Danmark«. Og mon ikke hendes mand, 17-årige datter, venner og familie finder en måde at fejre hende.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.