Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
30 år 25. august

En jordbunden »gossip girl«

Skuespilleren Blake Lively er bedst kendt som den vilde og sladrende Serena van der Woodsen i dramaserien »Gossip Girl«. Men dramaet er ikke vokset ind i hendes eget liv.

Blake Lively siger selv, at hun er genert. Foto: Angela Weiss/AFP
Blake Lively siger selv, at hun er genert. Foto: Angela Weiss/AFP

»Jeg synes ikke, at jeg kan relatere til nogen af mine roller.«

Sådan siger Blake Lively i et interview til det amerikanske medie Buzzfeed. Lively er mest kendt for sin rolle som den velhavende og promiskuøse Upper East Side-prinsesse Serena van der Woodsen i TV-serien Gossip Girl, men har bl.a. spillet en stofmisbruger fra Boston i »The Town«, en blind kvinde i »All I See Is You« og en 108-årig kvinde, som aldrig ældedes i »Age of Adeline.«

Blake Lively revser faktisk rollen som Serena van der Woodsen, som hun kalder personligt kompromitterende. Rollen, som mest af alt gik op i at spise macarons og koordinere outfits med jetset-veninden Blair Waldorf (Leighton Meester) er langt fra, hvordan Blake Lively er uden for sit skuespil.

På overfladen kan det ligne, at det glamourøse liv fra hitserien Gossip Girl er vokset ind i Blake Livelys liv. Mens hit-serien stod på, dannede Blake Lively og Penn Badgley par. Badgley, som spillede Dan Humphrey i serien, og som dannede par med Blake Livelys rolle, Serena van der Woodsen. Og hun har da også været ude for at spørge sine stylister, om hun måtte få tøjet fra settet med hjem.

Men Gossip Girl er langtfra Blake Lively. Da TV-serien sluttede i 2012, tog hun afstand fra sin rolle. De budskaber, hun sendte fra sit overklasseliv i serien, stemte ikke overens med budskaberne fra hendes eget liv. Derfor oprettede hun livsstilshjemmesiden »Preserve«, som indtil hun lukkede siden ned i 2015 satte brugere og makers af ting, oplevelser og historier i kontakt med hinanden.

Blake Lively er gift med skuespilleren Ryan Reynolds, som hun har to børn med. De mødte hinanden under optagelserne til filmen »Green Lantern« i 2010. Et ægteskab, som mangen fan har kaldt for perfekt, ligesom både hendes figur, familie og liv i det hele taget er blevet kaldt det.

Det vil Blake Lively ikke give dem ret i, selv om hun medgiver, at parret udelukkende har »champagne problems«. Et af deres største problemer er, at de begge er generte i så høj grad, at det kan være svært at være i en offentlig rolle som deres.

Men i skuespillet kan de gemme sig, og det har Blake Lively da også gjort, siden hun som tiårig medvirkede i filmen »Sandman.«

Den amerikanske skuespiller vil ikke lade sig definere af sine skuespilroller. Og det ser man da på hendes Instagram-profil, hvor hun ikke dækker sit liv til med tunge filtre og billedredigering.

I stedet bruger hun det sociale medie som en politisk kampplads, og lige nu er hun særligt optaget af, at transkønnede atter skal have mulighed for at være en del af det amerikanske militær. Noget, som præsident Donald Trump ellers har umuliggjort.

»Intet menneske er en byrde. Jeg tror på lighed. På frihed. På muligheder. På venlighed, accept og fairness,« skriver hun bl.a. på Instagram.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.