Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Drømmeprinsen er blevet voksen

50 år.Skuespilleren Jens Zacho Böye er godt på vej til at blive en af Aarhus Teaters tunge drenge.

Jens Zacho Böye blev landskendt som prins Valentin i julekalederen »Jul på slottet«.
Jens Zacho Böye blev landskendt som prins Valentin i julekalederen »Jul på slottet«.

Hvor mange pige- og drengehjerter slog ikke en lille smule hurtigere dengang i 1986, hvor han dukkede op på sin hest som alle tiders flotte drømmeprins Valentin i julekalenderklassikeren »Jul på slottet«? På det tidspunkt havde skuespilleren Jens Zacho Böye, 50 i morgen, været uddannet skuespiller i et par år, men rollen i datidens monopol-TV gjorde ham landskendt fra den ene dag til den anden. Efter sigende en noget overvældende oplevelse for den unge skuespiller.

Frem til 1987 var han en del af ensemblet på Aarhus Teater, efter at den tidligere tømmersvend fra Odense og statist på teatret havde gennemgået dets elevskole. Her debuterede han i musicalen »Godspell«, og her gjorde han sig bemærket i Edward Bonds »Krigsspil«. Efter en kort periode i »udlændighed«, hvor han bl.a. spillede på Det Ny Teater i København, vendte han tilbage til den jyske landsdelsscene i 1990 og her har han befundet sig godt siden – med en enkelt afstikker til Aalborg Teater og en omgang rundt i landet som den unge forfatter i musicalen »Cabaret« med Det Danske Teater. Han fik måske nok prinsessen i julekalenderen, men det halve kongerige gav man ham aldrig rigtigt på teatret. På Bispetorv har han ganske vist spillet et væld af roller i de løbende opgaver, en skuespiller får på en altmuligt-scene – fra titelrollen i en af teatrets store romandramatiseringer, »Gösta Berlings saga« til selveste Macbeth i Shakespeares tragedie og Kreon i »Antigone«. Og han fik stor ros for sin version af Nikoline Werdelins »Den blinde maler« – »Jens Zacho Böye kører suverænt med klatten«, skrev vi her i bladet.

Kontrakten forlænget
Også i årene fremover kan teatrets publikum roligt regne med Jens Zacho Böye. Han er en af de skuespillere, teaterchef Madeleine Røn Juul satser på. Er det ikke også sådan, at han med årene er nået frem til en tyngde og nogle rollemuligheder, som hans indlysende sceneydre og lidt vegt anonyme type ellers i mange år afholdt ham fra at udnytte fuldt ud? Hans kontrakt er i hvert fald netop blevet forlænget frem til 2011.

I nærmeste fremtid medvirker han i teatrets syv timer lange, samlede opførelse af Christian Kampmann-dramatiseringen »Gregersen Sagaen«, som afsluttes i denne sæson. Og så er han i øvrigt den danske tegnefilmsstemme for Ninka Ninus i Walt Disney’s »Peter Plys«, ligesom han gennem årene har lagt stemme til et væld af TV-udsendelser, lydbøger og reklamer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.