Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
50 år 10. februar.

Den poetiske sexolog

Professor Christian Graugaard har gjort sig bemærket som sexolog og i omskæringsdebatten, men har også et fint talent for lyrik.

Christian Graugaard var gennem ti år formand for organisationen Sex & Samfund. Arkivfoto: Jens Astrup
Christian Graugaard var gennem ti år formand for organisationen Sex & Samfund. Arkivfoto: Jens Astrup

Christian Lykke Graugaard har siden 2013 virket som professor i sexologi ved Aalborg Universitet.

Han tog lægeeksamen fra Københavns Universitet 1994, blev ph.d. 1998 (»Professor Sands høns - om seksualbiologi i mellemkrigstidens Danmark«).

Fra 2003-2013 var han formand for organisationen Sex & Samfund og ekstern lektor i sexologi ved Københavns Universitet.

Christian Graugaard har sammen med Bo Møhl og Preben Hertoft redigeret antologierne »Hjerne og seksualitet« (1997) og »Krop, sygdom og seksualitet« (2006), og han er forfatter til hybridbogen »Corpus - rejser i menneskekroppen« (2008), hvori kroppens anatomi og fysiologi gennemgås og sættes i relation til historien, erotikken, mytologien, videnskaben etc.

Christian Graugaard er desuden forfatter og medforfatter til bøger som »Sexleksikon - fra abe til Aarestrup« (2001), »Lir - slang om sex« (2002), »Kend din krop, mand« (2006) og »Kun for drenge - værd at vide om krop, følelser og sex« (2010).

Digter

Desuden har han skrevet digtsamlinger samt fordanskninger af tre centrale nordiske poesiforfatterskaber; svenske Werner Aspenströms »Sardinen i tunnelbanen« (digte 1946-97, 2004), norske Rolf Jacobsens »Fluen i teleskopet« (digte 1933-85, 2007) og finske Elmer Diktonius »På toppen af et øjeblik« (digte 1921-54, 2011).

Christian Lykke Graugaard er også tilbagevendende indslag på Politikens debatsider og kommenterer emner om den menneskelige seksualitet i den offentlige debat, hvor han bl.a. er stået frem som modstander af omskæring ud fra en lægefaglig begrundelse.

Han slår bl.a. til lyd for, at det i givet fald kun bør være lovligt for drenge over 15 år.

15 år er den seksuelle lavalder i Danmark.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.