Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Nekrolog

Den bedste bladslyngel

Se og Hørs berømte og berygtede redaktør er død.

Mogens E. Pedersen.   Foto: Svend Åge Mortensen
Mogens E. Pedersen.   Foto: Svend Åge Mortensen

Se og Hørs tidligere chefredaktør, Mogens Emil Pedersen, kendt som Mep, er død, 85 år.

Mogens E. Pedersen, der var en af de mere farverige redaktører i den underholdningsprægede ugepresse, sov stille ind i sit hjem i Gentofte natten til søndag.

Mogens E. Pedersen blev chefredaktør for Se og Hør i 1970, og det lykkedes ham at få gjort bladet til Danmarks største og mest solgte ugeblad på trods af at store dele af læserskaren hårdnakket fastholdt, at de kun læste bladet hos frisøren. Han forblev i chefstolen i mere end 25 festlige år med fadølsanlæg på redaktionen og stambord i Grøften i Tivoli.

Egentlig kom han i murerlære og var i 1940erne som svend med til at genopbygge det krigshærgede Nordnorge, hvorfra han sendte artikler til Information, herefter fik legendariske Børge Outze ham lokket ned til en journalistisk læreplads på Sjællands Tidende i Sorø.

Siden kom han til Berlingske som redaktionschef og herfra blev han hentet til Aller-koncernen for at rette op på det skrantende Se og Hør. Det ændrede Mogens E. Pedersen radikalt og recepten var et evigt opdateret indhold af sex, sladder, kendisser og nøgne piger. Branchens bedste bladslyngel var født. En i vide kredse respekteret bladslyngel vel at mærke.

Mogens E. Pedersen gik på pension i 1997 og de sidste år sad den pensionerede redaktør og holdt sig oppe på en cocktail af aviser, TV, cigaretter og en flaske rom. Nytårsaften var han blevet dårlig, og natten til søndag sov han ind.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.