Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Zornig efter dom for menneskesmugling: »Jeg er virkelig vred«

Lisbeth Zornig anklager retten for at givet hende en særlig hård dom, fordi hun er en kendt person.

Retten i Nykøbing Falster, hvor Lisbeth Zornig Andersen og hendes mand Michael Rauno Lindholm blev dømt for menneksesmugling.
Retten i Nykøbing Falster, hvor Lisbeth Zornig Andersen og hendes mand Michael Rauno Lindholm blev dømt for menneksesmugling.

- Nå, nu er vi så også kriminelle, siger Lisbeth Zornig Andersens mand, Mikael Rauno Lindholm, på vej ud af retslokalet i Retten i Nykøbing Falster.

Han har netop fået sin dom, og sammen med sin kone er han kendt skyldig i menneskesmugling efter udlændingeloven. De skal hver især betale 22.500 kroner i erstatning.

- Jeg er virkelig vred. Det er dybt urimeligt, siger Lisbeth Zornig Andersen uden for retslokalet.

Da en større flygtningestrøm kom til Danmark i september sidste år og vandrede op ad motorvejen fra Rødbyhavn, hjalp de to en syrisk børnefamilie med et lift til Sverige.

Men det er ulovligt at transportere personer, som ikke har tilladelse til at være i landet, og det blev de dømt for.

- Michael og jeg kan godt klare det her, men den her dom kommer til at danne præcedens for de mange børn af flygtninge, studerende, folkepensionister og andre, der gav en hånd i de dage, som vil blive meget mere økonomisk ramt, end vi gør, siger Lisbeth Zornig.

Politiet og anklagemyndighederne har valgt at rejse flere hundrede sigtelser for menneskesmugling mod danskere, som hjalp flygtningene med et lift.

- Jeg vil gerne opfordre alle, der har kørt flygtninge, til at lade være med at sige noget. Der er ingen grund til, at de går ud og får samme straf, som vi gør, siger Lisbeth Zornig.

Hun mistænker samtidig retten for at have benyttet hendes kendte position i offentligheden til at komme med et budskab til andre, der skulle få lyst til at hjælpe flygtninge med transporten.

- Jeg kan ikke lade være med at tænke, om retten har haft brug for at statuere et eksempel, fordi jeg er kendt, siger hun.

Begge de dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen.

 

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.