Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Zornig dømt for at smugle flygtninge til Sverige

Direktør for Børnehuset Zornig, Lisbeth Zornig Andersen, og hendes mand idømmes hver bøde på 22.500 kroner for at have fragtet seks flygtninge gennem landet.

Retten i Nykøbing Falster, hvor Lisbeth Zornig Andersen og hendes mand Michael Rauno Lindholm blev dømt for menneskesmugling.
Retten i Nykøbing Falster, hvor Lisbeth Zornig Andersen og hendes mand Michael Rauno Lindholm blev dømt for menneskesmugling.

Hvad der egentlig blot var en venlig intention, er i stedet blevet til en bøde og en løftet pegefinger for den kendte forfatter, direktør og stifter af Børnehuset Zornig, Lisbeth Zornig Andersen.

Hun er blevet kendt skyldig i menneskesmugling og skal betale en bøde på 22.500 kroner for sammen med sin mand, Mikael Rauno Lindholm, at have givet en syrisk familie et lift, da familien var på vej på gåben til Sverige.

Det bestemmer Retten i Nykøbing Falster fredag.

Mikael Rauno Lindholm skal ligeledes betale 22.500 kroner.

Anklager Charlotte Larsen forklarede, at ligegyldigt hvor gode intentioner man har haft, så står loven ved magt.

- De vidste, at der er tale om flygtninge, og er man flygtning, har man ikke tilladelse til indrejse i landet, siger hun i sin procedure.

- De vidste, at det muligvis var ulovligt, siger hun.

I henhold til udlændingeloven er det ulovligt at transportere personer, der ikke har ret til at være i landet.

- Det er gældende ret. Det var det dengang, det er det nu, og derefter skal de tiltalte dømmes, siger Charlotte Larsen.

Den opfattelse var de to tiltaltes forsvarer, Bjørn Elmquist, helt uenig i.

- De har ikke haft det fornødne forsæt, sagde han.

Han lagde vægt på, at politiet på dagen ikke på noget tidspunkt kunne give de to et svar på, hvorvidt transporten var ulovlig, ligesom politiet ikke forsøgte at stoppe Lisbeth Zornig.

- Jeg fatter ikke, hvis det var så klar en situation, og at de samtidig er på stedet, at de ikke stopper hende, sagde Bjørn Elmquist.

Men det kunne domsmandsretten ikke følge og dømte efter anklageskriftet.

Både Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm udbad sig betænkningstid til, hvorvidt man ønsker at anke domme.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.