Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Chefredaktørens kommentar

Ytringsfriheden har mange former

Tegning: Jens Hage
Tegning: Jens Hage

Ytringsfriheden handler grundlæggende om at kunne sige sin mening uden frygt. Den handler om diversitet og forskellighed. Om retten til at være uenig og til at kunne bruge humoren og satiren som provokation og redskab til at skabe debat og eftertanke.

Mange taler i disse dage om, hvor dyrebar ytringsfriheden er for demokratiet. Millioner af mennesker viste i søndags i Paris deres klare afstandtagen til trusler mod den frihed, som hele den frie, uafhængige presse bygger på i vores del af verden. Over hele kloden har medier, som politisk ligger langt fra det franske satireblad Charlie Hebdo, vist deres sympati med redaktionen, som mistede ti medlemmer i en massakre den 7. januar. Det har vi også gjort på Berlingske på kommentar- og lederplads og med avisens helt særlige forside den 8. januar.

I dag – hvor Charlie Hebdo udkommer igen efter attentatet – vil vi gerne markere vores respekt for det franske magasins kamp for at overleve og fortsætte med at forfægte ytringsfriheden ved at lade vores tre faste satiretegnere, Jens Hage, Bob Katzenelson og Lars Andersen, give hver sit helt personlige bud på ytringsfrihedsdebatten netop nu.

Tegning: Lars Andersen
Tegning: Lars Andersen

Tegning: Bob Katzenelson
Tegning: Bob Katzenelson

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.