Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Yahya Hassans forsvarer håber retssag kan fremskyndes

Ghettodigterens advokat håber på, at sagen om en skudepisode måske kan komme for retten i sensommeren.

Fire unge mænd fra Mjølnerparken risikerer livstid for medvirken til Omar el-Husseins angreb sidste år. Retssagen begyndte i dag torsdag d. 10.03.2016. Her er det forsvarer Michael Juul Eriksen. (Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2016)
Fire unge mænd fra Mjølnerparken risikerer livstid for medvirken til Omar el-Husseins angreb sidste år. Retssagen begyndte i dag torsdag d. 10.03.2016. Her er det forsvarer Michael Juul Eriksen. (Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2016)

København. Den unge forfatter Yahya Hassans tid i varetægtsfængsling slutter måske inden sommeren er omme. Det er i hvert fald hans advokat Michael Juul Eriksens håb.

Lige nu sidder han varetægtsfængslet på anden måned, efter han blev sigtet for at have affyret fem skud en søndag nat i slutningen af marts. Fredag udløber fristen for fængslingen, og der er derfor indkaldt til et retsmøde, hvor kalenderne skal afstemmes.

- Jeg håber, vi kan få sagen forhåndsberammet og forhåbentligt finde nogle dage i august eller i september til retssagen, siger han.

Når en sag forhåndsberammes, sættes datoerne for retssagen, selv om anklageskriftet ikke er færdiggjort.

Til trods for anklagemyndigheden endnu ikke har lagt sidste hånd på tiltalen af den unge digter, så tror Michael Juul Eriksen godt, de kan overbevises om, at det er vigtigt at få fastsat datoerne hurtigt.

- Jeg tror, at det er realistisk. Jeg tror, at anklagerne er med på det, selv om vi er lidt uenige om, hvor mange dage, der skal bruges til retssagen.

- Det er min erfaring, at det er svært at blive løsladt, når man først sidder i varetægtssystemet. Derfor er det min opfattelse, at det er vigtigt for min klient at få sagen for retten, da han nægter sig skyldig, siger han.

Michael Juul Eriksen blev advokat for Hassan, efter hans tidligere advokat Claus Bonnez blev fyret af dommerne. Digteren havde nemlig taget forsvarerens telefon under et besøg og var gået ud på toilettet.

Det har både medført, at den unge forfatter er blevet sigtet for tyveri, og at Bonnez blev smidt på porten. Bonnez er gået til Højesteret, fordi han er blevet offer for sin klients lovovertrædelse.

Det er en skudepisode i det vestlige Aarhus, der er grunden til, at Yahya Hassan har tilbragt godt to måneder i varetægtsfængsling. Ved den lejlighed blev der affyret fem skud og to af dem ramte en 17-årig dreng i både låret og foden.

Den unge poet er sigtet for vold af særlig farlig karakter og for våbenbesiddelse. Han nægter sig skyldig.

Anklagemyndighedens advokaturchef, Torben Tygesen, vil endnu ikke løfte sløret for, hvad de forventer efter retsmødet fredag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.