Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Yahya Hassan sparkede igen efter overfald

Digter og folketingskandidat Yayha Hassan satte sig til modværge, da han blev hevet i hestehalen og slået i hovedet på en bytur i København natten til lørdag, skriver han Facebook.

Yahya Hassan er blevet overfaldet i weekenden, Her efter sit foredrag på Nørre Gymnasium mandag D. 20. april 2015. (Foto: Mathias Bojesen/Scanpix 2015)
Yahya Hassan er blevet overfaldet i weekenden, Her efter sit foredrag på Nørre Gymnasium mandag D. 20. april 2015. (Foto: Mathias Bojesen/Scanpix 2015)

Da to mænd natten til lørdag overfaldt Yahya Hassan på et diskotek i København, sparkede han igen. Det skriver den 19-årige digter og folketingskandidat for Nationalpartiet nu selv på sin facebookprofil.

Han var i byen med en gruppe venner på et diskotek og stod og snakkede med en kvinde, da en person pludselig hev ham hårdt i hestehalen bagfra.

»Jeg vender mig mod vedkommende og tager en arm ud foran mig for at holde ham på afstand, da en anden person giver mig en knytnæve i ansigtet. Jeg uddeler det, man vil betegne som et frontspark til de to mest aggressive foran mig. Først da træder livvagterne til,« fortæller han på sin Facebook-profil.

Hændelsen kostede Yahya Hassan en tur på hospitalet, men han slap med en øm kæbe og et blåt øje, oplyser formand for Yahya Hassans parti Nationalpartiet Kashif Ahmad.

På trods af knubs tog Yahya Hassan mandag formiddag til Nørre Gymnasium i Husum for at holde et foredrag sammen med Kashif Ahmad.

Formanden fortæller til Berlingske Nyhedsbureau, at han og Yahya Hassan er færdige med foredraget og netop nu er på vej til Københavns Politi for at anmelde voldssagen.

Hovedpersonen selv skriver yderligere i sit Facebook-opslag, at han håber, at lørdagens episode kan være med til at sætte hans voldsdom, som han modtog i marts, i perspektiv.

»Sidst mine livvagter blev omgået, og jeg forsvarede mig selv, blev jeg dømt for vold i byretten. Den sag er anket til landsretten, og jeg håber, at denne episode kan vise, hvordan tingene forholder sig,« lyder det fra Yahya Hassan.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.