Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Wonderful Copenhagen-direktør går af efter skandale

Lars Bernhard Jørgensen
Lars Bernhard Jørgensen

Den skandaleombruste turismeorganisation Wonderful Copenhagen skal have ny topchef oven på Eurovision-skandalen.

Den administrerende direktør gennem 20 år, Lars Bernhard Jørgensen, trækker sig, og samtidig stiller ni ud af ti medlemmer af bestyrelsen deres mandat til rådighed, oplyser fonden bag Wonderful Copenhagen.

Læs stort portræt af Lars Bernhard Jørgensen: Turistministeren

»Selv om Wonderful Copenhagens arbejde med at skabe vækst i hovedstadens turisme og hovedstaden igen i år sætter ny rekord i overnatninger, har forløbet omkring Eurovision i København skadet organisationens omdømme,« siger bestyrelsesformand Peter Højland i en pressemeddelelse.

Han roser sine bestyrelseskolleger for at tilbyde at træde tilbage.

»Det signalerer, at disse bestyrelsesmedlemmer vil gå langt for at genskabe tilliden til Wonderful Copenhagen, og det vil afgjort være medvirkende til at genskabe legitimiteten og tilliden til Wonderful Copenhagen, samt genskabe ro og engagement i organisationen,« siger bestyrelsesformanden.

Han tilføjer, at arbejdet med at sammensætte en ny bestyrelse og finde en ny direktør vil gå i gang straks. Den nuværende direktør og bestyrelse vil dog fortsætte, indtil afløserne er fundet.

Wonderful Copenhagen var dybt involveret i planlægningen af Eurovision-showet i København sidste år, der endte med at blive væsentlig dyrere end budgetteret. Arrangementet var oprindelig budgetteret til 34,6 millioner kroner, men kom til at koste hele 112 millioner kroner, blandt andet på grund af en dyr ombygning af B&W Hallerne, hvor showet blev afholdt.

Wonderful Copenhagen står tilbage med et større millionunderskud, der sidste år udløste en omfattende fyringsrunde i organisationen. En stor del af regningen er sendt videre til Region Hovedstaden, men pengene skal betales tilbage over en årrække gennem beskæring af bevillinger til organisationen.

Bestyrelsesformanden benytter lejligheden til at takke den afgående direktør.

»Lars har igennem de seneste 20 år været en helt central arkitekt bag hovedstadens internationale turismeudvikling, og det er derfor essentielt, at vi over de kommende måneder både sikrer og forankrer hans viden, erfaring og store internationale netværk,« siger Peter Højland.

Den nye direktør skal se på både ledelsesstrukturen og organisationen generelt for at »gennemføre tilpasninger, der skal styrke turismeindsatsen«, som det hedder i pressemeddelelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.