Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Weekendsol vil varme festivaldeltagere og grillentusiaster

Vi går en varm og flot weekend i møde, selv om der også nogle steder er risiko for regnbyger, oplyser DMI.

Der har hidtil været sol over Distortion i København. Og solen fortsætter, selv om den kan blive afbrudt kortvarigt. Arkivfoto. Scanpix/Uffe Weng
Der har hidtil været sol over Distortion i København. Og solen fortsætter, selv om den kan blive afbrudt kortvarigt. Arkivfoto. Scanpix/Uffe Weng

Se, det summer af sol over engen. Sådan starter Holger Drachmanns gamle sommersang, og sådan kommer vejret i Danmark også til at se ud i weekenden.

Vi kan nemlig vente os masser af sol og varme, oplyser vagthavende meteorolog Dan Nilsvall fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

- Varmen fortsætter weekenden over med temperaturer mellem 22 og 27 grader set over hele landet. Man kan dog godt regne med, at der også kommer nogle regn- og tordenbyger, siger meteorologen.

Det bliver varmest at opholde sig i Jylland fra fredag til søndag.

Dan Nilsvall fortæller, at Sjælland kan se frem til 22-23 grader weekenden over, mens temperaturerne i Jylland vil bevæge sig helt op til 27 grader.

Måske er de lidt køligere temperaturer østpå godt for de mange københavnere, der skal danse på Refshaleøen under festivalen Distortion, der slutter søndag.

- Det bliver godt festivalvejr, uden at det bliver alt for varmt. Lørdag vil der i løbet af dagen være lokale regnbyger rundt omkring på Sjælland, men vi får en flot afslutning på weekenden fra lørdag aften, siger Dan Nilsvall.

Og hvis man skulle være en af de mange danskere, der kunne blive fristet til at tage grillen med ud i naturen, så advarer meteorologen om, at der mange steder i landet kan være meget tørre mark- og skovområder som følge af de høje temperaturer.

- Der er risiko for naturbrande, så man må gerne være opmærksom, når man tager grillen med ud i landskabet. Heldigvis er det sjældent, at der sker noget, men der har været meget tørt på det seneste, siger meteorologen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.