Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Weekendens skyderier efterforskes for mulig sammenhæng

Politiet ved stadig ikke, om der er en sammenhæng mellem weekendens tre skudepisoder, men det efterforskes nøje. Nordsjællands Politi overvejer visitationszoner.

Pårørende lægger blomster og tænder lys lørdag 12. januar 2013 på stedet i Høje Gladsaxe, hvor en 19-årig mand fredag aften blev skudt og dræbt.
Pårørende lægger blomster og tænder lys lørdag 12. januar 2013 på stedet i Høje Gladsaxe, hvor en 19-årig mand fredag aften blev skudt og dræbt.

Tre skudepisoder på blot én weekend i forstæder til København har fået politiet i Nordsjælland, København og Københavns Vestegn til at arbejde tæt sammen for at finde ud af, hvorvidt der er en sammenhæng mellem skyderierne.

- Vi ved endnu ikke, om de hænger sammen, men vi arbejder rigtig meget på at sammenkæde det, der skal sammenkædes og adskille det, der skal adskilles. Vi skal finde ud af, hvor meget af det, der er personlige uoverensstemmelser, og hvad der er grupperinger. Vi efterforsker det meget nøje, fortæller politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, Bent Isager-Nielsen.

Fredag aften mistede en 19-årig mand livet under et skyderi i Høje Gladsaxe, da en ukendt gerningsmand skød mod en gruppe unge mænd. To blev såret under skudepisoden.

Lørdag aften blev en ung mand på 19 år skudt i foden i Kokkedal, og søndag eftermiddag blev en mand skudt i ryggen på åben gade i Værløse.

En 21-årig mand blev søndag varetægtsfængslet og sigtet for drabsforsøg i forbindelse med Kokkedal-skyderiet, og søndag eftermiddag anholdt Københavns Vestegns Politi en 28-årig mand med banderelationer i Gladsaxe. Han er sigtet for besiddelse af tre pistoler og skarp ammunition.

- Vi er ved at undersøge, om den 28-årige har noget med weekendens skyderi at gøre, men vi sætter ikke anholdelsen konkret sammen med episoden endnu. Men han er interessant, og vi kender ham i forvejen, siger Bent Isager-Nielsen og fortæller samtidig, at politiet for øjeblikket fører et skærpet tilsyn med bandemiljøet, og at anholdelsen af manden er en del af denne indsats.

Manden fremstilles i grundlovsforhør for lukkede døre mandag formiddag med begæring om varetægtsfængsling.

På baggrund af drabet i Høje Gladsaxe har Københavns Vestegns Politi etableret visitationszoner og skærpet patruljering i kommunerne Gladsaxe, Herlev og Ballerup fra lørdag 12. januar til mandag 28. januar.

I en visitationszone kan politiet under en konkret mistanke om et strafbart forhold udføre stikprøver og visitere personer, køretøjer, tøj og tasker for at kontrollere, om forbipasserende har ulovlige våben på sig.

Nordsjællands Politi overvejer nu også at indføre visitationszoner på baggrund af weekendens skyderier.

- Jeg kan ikke udelukke, at der bliver indført visitationszoner, men der er endnu ikke taget stilling til det. Man er i øjeblikket i gang med at overveje det og tager højst sandsynligt stilling til det i løbet af i dag (mandag, red), siger pressekoordinator Henrik Suhr.

Han fortæller ligesom Bent Isager-Nielsen, at Nordsjællands Politi samarbejder tæt med de to københavnske politikredse for at finde ud af, om der er en sammenhæng mellem skudepisoderne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.