Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Weekenden byder på solskin og kolde kyster

Mens et ophold inde i landet kaster både solskin og varme temperaturer af sig, bliver strandstolen ikke aktuel i weekenden, fortæller DMI.

Selv om en kølig, frisk luft fra nord sætter sit præg på weekendens vejr, vil solen varme luften op inde i landet med temperaturer på 10-15 grader til følge, fortæller vagtchef ved DMI, Henning Gisselø.

»Men kommer man ud til kysterne, især de nordvendte, kommer vi ikke meget over havtemperaturen,« siger han og vurderer, at termometeret ved kysterne vil nå 8-11 grader.

»Tager man ud til kysten, fordi det føles vildt dejligt i Midtjylland, så vil det føles iskoldt ved kysten,« siger Henning Gisselø.

Der vil også komme nogle drivende skyer, men de indeholder efter alt at dømme ingen vand, fortæller vagtchefen, der også siger, at det for det meste vil være klart med masser af solskin.

»Det er svært at sige, hvor i landet det bliver bedst,« siger han og løfter til gengæld pegefingeren over haveejerne landet over, der skal være varsomme med at sætte potteplanterne udenfor.

Der er nemlig udsigt til nattetemperaturer lige omkring frysepunktet, oplyser han.

»Der kan lokalt godt komme nattefrost,« siger han

Vejret i Danmark dikteres af et højtryk over Skotland, fortællinger Henning Gisselø. Det stabiliserer vejret, så der ikke dannes nedbør og dæmper udviklingen af skyer, der vil kunne tage solbrillerne af danskernes næser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.