Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vred Claus Oxfeldt: Giv voldelige fans livsvarig karantæne

Sammenstød mellem FCK-fans og sikkerhedsfolk bør koste hooligans karantæne for altid, mener politiforbund.

Brøndby vandt 1-0 over FC København, men det var en skandaløs afslutning med uroligheder i FCK's tilskuerafsnit, der optog de fleste efter opgøret.
Brøndby vandt 1-0 over FC København, men det var en skandaløs afslutning med uroligheder i FCK's tilskuerafsnit, der optog de fleste efter opgøret.

Når fodboldfans går amok på stadion og kommer i karambolage med sikkerhedsfolk og politi, så bør det udløse livsvarig karantæne til bøllerne.

Sådan lyder det fra Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, efter at en superligakamp mellem Brøndby og FC København søndag blev midlertidigt afbrudt af aggressive og maskerede FCK-tilhængere.

»Jeg håber, at de får livsvarig karantæne til både FCK's og Brøndbys kampe,« lyder det fra formanden.

»Hvis de kun får livsvarig karantæne til alle FCK's kampe, så kunne man forestille sig, at de her vanvittige mennesker ville komme og ødelægge stemningen til Brøndbys kampe i stedet for,« siger han.

Også justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har på Facebook givet udtryk for, at de voldelige fans burde udelukkes fra stadion resten af livet.

Det koster politiet mange ressourcer at skabe ro og orden før, under og efter fodboldkampe.

Politiforbundets tidligere formand Peter Ibsen gav i 2012 udtryk for, at en løsning kunne være at lade fodboldklubberne betale en særlig afgift til statskassen, som politiet kan bruge.

Men det er ikke længere politiforbundets holdning, siger Claus Oxfeldt mandag.

»Det er jo at straffe kollektivt. Det er jo en politiopgave at opretholde og sikre ro, orden og sikkerhed til koncerter, Folkemøde og alle mulige andre begivenheder, og det gælder også fodboldkampe,« lyder det.

Han peger på, at det som regel arrangeres sådan, at det er kontrollører, der står for sikkerheden inde på stadion, mens politiet klarer ærterne uden for stadion.

Til kampen søndag aften opstod der voldelige sammenstød mellem tilskuere i FC Københavns fanafsnit og sikkerhedsfolk, da Brøndby scorede kampens første mål i overtiden. Det betød, at kampen blev midlertidigt afbrudt.

Senere strømmede politiet til for at få dæmpet urolighederne, inden kampen til sidst kunne spilles færdig.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.