Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Voldsomt vejr på vej: Skybrud og torden kan ramme dele af landet

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Massive regn- og tordenbyger truer i horisonten og kan ramme det vestlige Jylland lørdag eftermiddag og aften.

DMI forventer, at regnvejret vil fortsætte ind over land i løbet af nattetimerne.

»Om det bliver decideret skybrud er usikkert, men der kommer kraftigt regnvejr og tordenbyger i Vestjylland fra i eftermiddag. Uvejret vil trænge ind over land i en lige linje fra Hanstholm i nord til Sønderborg i syd,« siger Henning Gisselø, vagthavende i DMI.

Selvom bygerne vil ramme forskelligt, kan der i det kommende døgn falde op til 20 millimeter visse steder. Regnvejret vil dog aftage, når det fortsætter vestpå, fortæller DMI.

TV 2 Vejret vurderer endda, at der er risiko for skybrud.

Over 20 grader i næste uge

DMI kan dog også berette om en god nyhed. Det råkolde forårsvejr kan efterhånden gå i vinterhi, og den kommende uge giver en forsmag på sommervarme.

»Onsdag, torsdag og fredag i den kommende uge kan vi komme op over de 20 grader flere steder. Selvom det bliver ustadigt med både nedbør og solskin, så får temperaturen et nøk opad. Sønderjylland vil nok få det varmest, og på fredag kan der i denne landsdel bliver et godt stykke over de 20 grader,« siger Henning Gisselø og fortsætter:

»Det kommer faktisk til at minde om sommer.«

Men der er også malurt i bægeret: Et vejromslag vil trænge sig på i slutningen af næste uge, og DMI vurderer, at det vil betyde, at vi får lavere temperaturer igen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.