Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Voldsomt personopgør rammer Pensam

Bestyrelsesmedlemmer i et af landets største pensionsselskaber udtrykker mistillid over formanden.

Et heftigt personopgør finder sted bag nedrullede gardiner i bestyrelsen i et af Danmarks største pensionsselskaber. Berlingske erfarer fra en række kilder, at magtkampen er så hård, at uenighederne, der bunder i selskabets mange problemer, lammer bestyrelsens handlekraft.

Pensam Liv, der styrer 350.000 pensions-opsparinger for blandt andre portører og pædagoger, har rigeligt med problemer at rydde op i. Blandt andet blev Pensam for nylig som det første pensionsselskab nogensinde politianmeldt af Finanstilsynet.

Flere interne breve, som Berlingske er kommet i besiddelse af, indikerer åben krig mellem formand Thor Grønlykke (S), som er repræsentant for arbejdsgiversiden via Danske Regioner, og næstformand Dennis Kristensen, som er forbundsformand i fagforbundet FOA.

I et af brevene udtrykker FOAs repræsentanter i bestyrelsen, at de ikke længere har tillid til formanden på grund af en »grundlæggende bekymring for, at formanden udgør en alvorlig risiko for at skade selskabets muligheder for at fungere optimalt.«

Situationen er »højst usædvanlig«, vurderer pensionsekspert Jørgen Svendsen.

»Det vidner om åbent mytteri i Pensam-bestyrelsen. Det er ærgerligt, at de ikke går efter bolden, men blot skubber ansvaret rundt mellem arbejdsgiver- og lønmodtagersiden. Det får medlemmerne ikke noget ud af,« siger Jørgen Svendsen, partner i pensionsrådgivningsvirksomheden Sejer & Svendsen.

Brevet blev rundsendt til en række interessenter kort efter et bestyrelsesmøde den 1. november, der bliver beskrevet som nærmest tumultarisk. Et møde hvor Per Tærsbøl, tidligere konservativ borgmester i Helsingør og medlem af Pensam-bestyrelsen for Danske Regioner, forlader bestyrelsen i protest mod kampene mellem næstformand og formand.

Thor Grønlykke ønsker ikke at kommentere beskyldningerne mod ham, men siger at:

»Vi ser med stor bekymring på Pensam fra Danske Regioners side.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.