Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Voldsom tagbrand hærgede i København: Ni opgange måtte evakueres

Mandag eftermiddag udbrød der pludselig brand i taget på en bebyggelse i Nordvestkvarteret i København.

Mandag eftermiddag udbrød der pludselig brand i en beboelsesejendom på Ørnevej i Københavns norvestkvarter.
Mandag eftermiddag udbrød der pludselig brand i en beboelsesejendom på Ørnevej i Københavns norvestkvarter.

Både brandvæsen og politi var kort efter talstærkt til stede og måtte straks evakuere stort set hele bebyggelsen, oplyser vagthavende ved Hovedstadens Beredskab, Jan Kirk Iversen.

»Vi har evakueret ni opgange og selve branden har været i over fire opgange. Vi går nu i gang med at undersøge, om de underliggende lejligheder er bebolige, eller om vi skal genhuse folk,« fortæller han til BT.

Store dele af eftermiddagen og aften har op mod 44 brandfolk og 16 brandbiler forsøgt at holde flammerne fra at æde sig vej ned gennem bebyggelsen.

Samtidig har politiet måtte afspærre store dele af området, mens de sideløbende forsøgte at evakuere alle beboere i de nærliggende lejligheder.

»Vi er nede ved en brand på Ørnevej, og vi har afspærret vejen mellem Musvågevej og Mågevej, mens vi forsøger at evakuere opgangene omkring tagbranden,« lød det tidligere fra vagtchef ved Københavns Politi, Carsten Reenberg.

Jans Kirk Iversen fortæller desuden, at man i øjeblikket er ved at have branden under kontrol og oplyser samtidig, at man endnu ikke ved, hvad der kan have været årsagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.