Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Virus sender 100 skoleelever i sygesengen

Billundskolen hårdt ramt af smitsom virus, men fredag var antallet af syge for nedadgående.

En smitsom virus har sendt elever på Billundskolen i sygesengen. Omkring 100 af skolens 800 elever var onsdag og torsdag sygemeldt med samme symptomer - opkast og utilpashed.

Fredag var fraværet aftagende. Cirka 50 børn fra 0-1. klasse og 20 børn fra 2. klasse udeblev fra skolen med sygdom.

- Det er en eller anden virus, der har ramt os, og som er meget smitsom, siger skoleleder Hanne Enggaard til Berlingske Nyhedsbureau.

- Men nu lysner det. Da virussen var på sit højeste onsdag og torsdag, var der 100 syge. Fredag var det trods alt faldet til omkring 70 syge - fortrinsvis blandt de mindste elever, siger Hanne Enggaard.

Skolen har rådført sig med den lokale embedslæge i sagen.

- Rådet er, at vi skal stille desinficerende midler op, og så har vi også givet toiletter og borde en ekstra omgang rengøring, for at komme bakterierne til livs, siger Hanne Enggaard.

Hun vurderer, at virussen har haft let ved at sprede sig fra barn til barn.

- Små børn er ikke altid gode til at få vasket hænderne, så det er nok det, vi har set konsekvensen af, siger Hanne Enggaard og understreger, at alle syge børn hurtigt er blevet afhentet af forældrene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.