Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vintervejret gav 1.600 bilister problemer

Både Falck og politiet har haft travlt siden midnat, hvor hundredvis af bilister har fået hjælp til at starte bilen eller blive trukket op af rabatten.

Hvis du hader vinter og sne, må du væbne dig med tålmodighed. Der er nemlig ikke noget, der tyder på, at det kolde og hvide vintervejr forsvinder lige med det samme. Tværtimod!
Hvis du hader vinter og sne, må du væbne dig med tålmodighed. Der er nemlig ikke noget, der tyder på, at det kolde og hvide vintervejr forsvinder lige med det samme. Tværtimod!

Natten til mandag har telefonerne kimet hos Falck. Fra midnat skabte isen nemlig klassiske problemer for landets bilister, fortæller pressechef i Falck, Mikkel Andreas Beck.

- Det er blevet Falck-vejr, som vi siger. Vi har været ude til knap 700 bilister for at hjælpe med at få startet bilen, de fleste i morgentimerne. Det er den hårde frost, der har sat en masse batterier ud af kraft, siger han.

I alt 1.600 bilister har kontaktet Falck siden midnat, heraf er 127 biler blevet trukket fri.

- Det er folk, der har siddet fast i en snedrive eller er trillet af vejbanen. Det er helt som forventet for den første dag med hård frost og snefald. En klassiker, siger Mikkel Andreas Beck.

Også politiet har haft travlt natten til mandag og i løbet af morgenen, hvor der er registreret i alt 19 færdselsuheld. Ingen personer er dog kommet til skade. De nordjyske bilister var mest uheldige. Der er registreret fem glatføreuheld i Nordjylland, heraf et i Aalborg midtby.

Midt- og Vestjyllands Politi har registeret fem uheld, der skyldes vejret, og i Midt- og Vestsjællands politikreds mistede en 34-årig mand fra Slagelse herredømmet over sin bil, kørte ind i autoværnet og endte på siden. Manden er uskadt. De øvrige uheld er registreret i Østjylland, Nordsjælland og København.

Falck opfordrer bilister til at køre forsigtigt og beregne ekstra transporttid. Og så har pressechefen et gammelt trick til at få bilen til at starte på en kold morgen.

- Hvis man har et gammelt batteri eller en ældre bil, der risikerer at sætte ud, er det en god idé at dreje nøglen, til der kommer lys på, vente 15-20 sekunder, og så kan batteriet få det svirp, der skal til for at sætte maskineriet i gang, siger Mikkel Andreas Beck.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, lover sne og frost resten af ugen og formentlig frem til i hvert fald midten af december.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.