Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vintervejr på vej mod Danmark

Et markant vejrskifte vil ifølge meteorologernes prognoser bringe dagsfrost og sne til Danmark i næste uge.

Regn, efterårsrusk og temperaturer helt oppe på fem grader kan meget vel snart være fortid. I hvert fald for en stund, skriver bt.dk.

Meteorologerne hos DMI har kigget nærmere på langtidsprognoserne, og hvis du er til kælketure, sne på ruden og ild i pejsen er der godt nyt.

»Der sker højst sandsynligt et skifte i starten af næste uge til noget betydeligt koldere vejr. Det bliver vintervejr med temperaturer under frysepunktet og sne flere steder,« fortæller erhvervs- og energimeteorolog Martin Lindberg fra DMI, som arbejder med langtidsprognoser.

Tirsdag udsender DMI en prognose - ikke bare for den kommende måned, men også for resten af vintersæsonen. Den viser, at vi - i hvert fald i en periode - må vænne os til markant anderledes vintervejr.

»Jeg kan ikke love sne i hele landet, men mange steder kommer der snebyger, og de kan blive kraftige. Især langs Østersøkysten og i dele af Kattegat-regionen. Vi har meget varmt havvand i øjeblikket, og når der ikke er is på havet, er der potentiale til kraftige snebyger,« siger Martin Lindberg til bt.dk.

Han forudser, at det milde vintervejr med blæst fortsætter frem til weekenden, og at det bliver lidt køligere i weekenden. I starten af næste uge begynder temperaturerne så at falde, og vi får dagsfrost. Om natten kan vi komme helt ned på minus ti grader.

Skiftet kommer, fordi der er stor sandsynlighed for, at vi i de kommende uger ikke længere vil få vinden fra vest, men i stedet fra øst, fra det kolde Sibirien.

Martin Lindberg er endnu ikke sikker på, om vintervejret bider sig fast. Rimeligt sikkert skulle det dog være, at vi får to uger med markant koldere temperaturer og også sne flere steder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.