Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vinterferien byder på forårsvejr: Op til 10 graders varme

Frostgrader og hård vind får disse dage til at føles iskolde, men når vinterferien starter næste uge, bliver det varmere.

Har du fundet kælk og vinterstøvler frem i håb om, at vinterferien i næste uge byder på leg i sneen, så har Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) dårligt nyt. Hvis du derimod er træt af denne uges kulde, kan du glæde dig.

For de kolde dage ser ud til at være ovre, når vi kommer et stykke ind i næste uge, fortæller vagtchef ved DMI, Mogens Rønnebek.

»Det ser ikke ud til, at vi får vintervejr i vinterferien. Ifølge de nyeste prognoser bliver kulden trukket væk i næste uge, og sidst på ugen ser det ud til, at vi kan komme op på omkring 10 graders varme om dagen,« siger han.

Inden vi når så langt, skal vi igennem en iskold onsdag og torsdag, hvor temperaturen holder sig under frysepunktet, og vinden er frisk fra øst. En kombination, der kan få det til at føles som minus 15 grader.

Fredag aftager vinden, og temperaturen begynder så småt at snige sig opad.

»Det ser ud til at blive en lille smule lunere den kommende weekend med overvejende tørt vejr og en smule sol. Temperaturen stiger til omkring frysepunktet, mens vi stadig får lidt nattefrost,« siger Mogens Rønnebek.

I starten af næste uge begynder plusgraderne at brede sig, og vi kan nå op på fem grader om dagen, mens der fortsat er mulighed for nattefrost. Vejret er stadig præget af et højtryk, så der er god mulighed for sol.

Og sidst på ugen kan temperaturen snige sig helt op på 10 grader om dagen, mens temperaturen også ser ud til at holde sig over frysepunktet om natten. Sidste gang, vi havde så høje temperaturer, var i juleferien i december.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.