Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vinterens koldeste nat: Her blev der målt minus 16,2 grader

Danmark er i dag stået op til vinterens hidtil koldeste morgen.

Kold morgen.
Kold morgen.

På med de lange underhylere. Danmark er i dag stået op til vinterens hidtil koldeste morgen, skriver TV2 Vejret.

I Store Jyndevad i Sønderjylland har man målt helt ned til minus 16,2 grader, og det er vinterens absolut laveste temperatur.

Også i Jylland og på Fyn har det været koldt her til morgen med temperaturer under minus 10 grader. I Vendsyssel er temperaturen ligesom i Sønderjylland også under de minus 15 grader, mens andre dele af landet kun lige nåede under frysepunktet.

Den iskolde morgen skyldes en kombination af klart vejr, rolige vindforhold, et tykt snedække og tør polarluft, der ligger over landet.

- I forgårs fik vi en god mængde puddersne, og sådan noget nyfalden puddersne virker som en god isolator, så varmen fra jorden ikke kan trænge op. Derudover har der også været skyfrit, hvor der er koldest, og det betyder, at varmen kan fise lige op i himlen så at sige, siger Michael Jarnvig fra TV2 Vejret til bt.dk.

- Man kan sammenligne det lidt med at have dyne på eller ikke at have dyne på. Når vi fryser, trækker vi dynen godt op under næsen og holder på varmen, men gjorde vi ikke det, ville vi afgive en masse varme og fryse, siger Jarnvig.

Ifølge TV2 Vejret er de minus 16,2 grader ikke udsædvanlige for december måned, men alligevel lidt koldere end normalt. Ikke siden februar har det været så koldt i Danmark.

Denne kolde onsdag morgen er dog ikke i nærheden af at sætte rekord. Den lyder på hele minus 25,6 grader og blev målt i december 1981.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.