Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vinteren kommer til Danmark

DMI forudser kulde og sne de kommende uger. Allerede torsdag slår vejret om, og chancen for hvid jul er øget en smule.

- Vi har ventet den, og nu kommer vinteren til landet.

Sådan lyder budskabet fra meteorolog Flemming Präem-Larsen fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI. Sammen med sine kolleger har han udarbejdet prognosen for den kommende måneds vejr, og konklusionen er, at Kong Vinter gør om kort tid sit indtog i Danmark.

- En mild november gav ellers en relativ blid afslutning på efteråret med milde vinde fra sydvestlige retninger, men fra torsdag slår vejret om. Væsentlig koldere luftmasser trænger ned over Skandinavien og kontinentet fra nordøst, forudser meteorologen, der også varsler sne.

- Måske til glæde for den yngre generation kan der efterhånden forekomme vinterligt nedbør. Sneen falder nok især i form af byger, der hovedsageligt påvirker øst- og nordvendte kyster. Voldsomme snefald er der ikke umiddelbart tale om, men der vil sikkert opstå en del glatføre-situationer til gene for trafikanterne, når vi går fra plusgrader om dagen til frost om natten, siger Flemming Präem-Larsen.

I næste uge - uge 49 - ventes nye fronter at trænge ind over Danmark fra vestlige retninger. De bringer midlertidig lidt mildning med sig. Generelt vil vi dog nok fortsat opleve temperaturer under det normale, som i første halvdel af december er et gennemsnit omkring tre varmegrader. Der vil stadig være risiko for lidt hvidt i nedbøren, da lavtrykkene har en tendens til at bevæge sig syd om Danmark.

Også uge 50 trækker til den kolde side med mulighed for noget hvidt i nedbøren. Først i uge 51 tyder det på, at den generelle lavtryksbane rykker lidt mere nordpå og tillader mildere luftmasser fra det sydvestlige og vestlige hjørne at besøge os i perioder.

- Dermed er chancen for en hvid jul øget lidt i forhold til sidste uge - om ikke andet så lokalt i form af snebyger, fortæller Flemming Präem-Larsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.