Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vinter hele ugen.... og på tirsdag bliver det kaos

Sne, is og kulde. Det er overskriften på vejrudsigterne den kommende uges tid. Og på tirsdag bliver det rigtig spændende.

Kælkebakkerne blev hvide natten til søndag. Og frisk forsyning er på vej fra oven.
Kælkebakkerne blev hvide natten til søndag. Og frisk forsyning er på vej fra oven.

Hvis du er vild med rigtig decembervejr med masser af sne og kulde, kan du godt begynde at glæde dig.

Søndag vågnede de fleste af danskere op til adventshygge med mulighed for årets første kælketure og sneboldkampe. Og der bliver rig lejlighed til at støve både kælke og ski af de nærmeste dage. Der er nemlig ikke noget, der tyder på, at det hvide vintervejr forsvinder lige med det samme. Tværtimod, skriver bt.dk.

Der kommer således meget mere af den slags, sneen bliver liggende, og det bliver koldt.

Det lover meteorolog Mikael Jarnvig fra TV2 Vejrcenter:

- Det er den kolde luft, der vinder. Temperaturerne kommer til at ligge under frysepunktet hele ugen, og der kommer sne hver dag hele ugen, siger han til bt.dk.

Og du kan godt trække nathuen godt ned omkring ørerne, når du kryber til køjs søndag aften.

- Det bliver rigtig koldt i nat. Det er der ingen tvivl om. Mange steder kommer der helt ned til fem minusgrader, og det kan også sagtens blive endnu koldere, forudser Jarnvig.

Men det er først på tirsdag, at det går løs for alvor.

Natten til tirsdag og tirsdag morgen er der nemlig lagt op til den første morgen i år, hvor du kan bruge vejret som undskyldning, når du kommer stormende ind ad døren alt for sent. Det bliver nemlig meget besværligt at komme på arbejde.

- Det mest interessante denne uge bliver tirsdag morgen, når folk skal på arbejde, siger Jarnvig og beskriver vejrsituationen på ugens anden dag med ét ord:

- Kaos!

- Der bliver virkeligt travlt både hos TV2 Vejrcenter, hos DMI, hos Falck, politi og på skadestuerne og hos busselskaberne. Blæst, sne og kulde og myldretid oven i hinanden - det går sandsynligvis galt, siger Jarnvig og opfordrer til, at man trækker vejret dybt og giver sig god tid.

- Man skal have stor tålmodighed tirsdag morgen, når man skal på arbejde. Både med sig selv, sine ansatte , sine medtrafikanter og medpassagererne.

De eneste, der slipper er tilsyneladende den sydlige del af landet, hvor det »bare« bliver sjasket og vådt og efterårsagtigt.

- I en god del af landet - blandt andet i Hovedstadsområdet - står den på snevejr, siger Jarnvig og fortæller, at vi sagtens kan opleve, at den sydlige del af landet får plusgrader, mens det bliver rigtig koldt i den nordlige del.

Og kulden fortsætter resten af ugen.

- Det bliver endnu koldere. Der er ikke udsigt til, at det bliver mildt lige med det samme, så det bliver en rigtig vinteruge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.