Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vinden aftager over grå og gradvist lunere weekend

Skyerne vil ligge over det meste af landet, mens vinden aftager over weekend med lune temperaturer.

Skyerne vil ligge over det meste af landet, mens vinden aftager over weekend med lune temperaturer.
Skyerne vil ligge over det meste af landet, mens vinden aftager over weekend med lune temperaturer.

Weekenden begynder med en strid blæst, men slutter med rolige vindforhold og temperaturer, der kan nå op omkring 17 grader.

Det fortæller Anja Bodholdt, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

»Det bliver ikke rigtig koldt, og det bliver heller ikke rigtig vådt, men det ser ud til, at skyerne overordnet set vil dominere vejret over hele weekenden,« siger hun.

Hun tilføjer, at en jævn til frisk vind vil kunne give en god østlig sideskilning i løbet af fredagen. Ved Østersøen skal folk holde ekstra godt på eventuel hovedbeklædning, da vinden kan nå op til kulingstyrke.

»Så det bliver endnu en blæsende dag,« siger Anja Bodholdt.

Temperaturen vil fredag ligge mellem 10 og 15 grader.

Når solen går ned, vil vinden aftage i løbet af aftenen og natten til lørdag. Når solen står op, vil danskerne dermed stå op til en forårsdag med rolige vindforhold.

Til gengæld vil skydækket stadig ligge tungt over det meste af landet. Solen vil kun nogle enkelte steder kigge ned mellem skyerne, mens der i de sydvestlige egne kan falde en lokal regnbyge.

»Temperaturen vil igen ligge mellem 10 og 15 grader, men ved kyster med pålandsvind kan det være lidt koldere,« siger Anja Bodholdt.

Natten til søndag vil det klare en smule op.

»Søndagen kan starte med lidt tåge hist og her, men ellers ser det ud til, at der kan komme lidt eller nogen sol,« siger Anja Bodholdt.

Temperaturen vil søndag tage et lille hop og kan nå op omkring 17 grader, mens vestjyderne kan opleve en lokal regnbyge eller to.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.