Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ville besøge politisk fange fra Danmark: Nu kukkelurer han på tiende time i arabisk lufthavn uden sit pas

Den danske politiker Lars Aslan Rasmussen (S) venter stadig på at få sit pas tilbage, efter at det i nat blev inddraget af myndighederne i Bahrain, hvor han ville besøge en politisk aktivist.

Lars Aslan (S) fortæller, at han har fået frataget sit pas og er tilbageholdt i Bahrain efter at have forsøgt indrejse.
Lars Aslan (S) fortæller, at han har fået frataget sit pas og er tilbageholdt i Bahrain efter at have forsøgt indrejse.

Den danske folketingspolitiker Lars Aslan Rasmussen (S) sidder på tiende time og kukkelurer i lufthavnen i arabiske Bahrain uden sit pas og dermed uden mulighed for at bevæge sit frit.

Han ankom omkring kl. 01.00 natten til onsdag og fik i paskontrollen frataget sit pas, fortæller han til Berlingske.

Det gjorde han, fordi han over myndighederne forklarede sit ærinde i det lille arabiske land: At besøge den livstidsfænglede danske statsborger og menneskerettighedsaktivis, Abdulhadi Al-Khawaja, der i syv år har sidder fængslet i landet.

Abdulhadi Al-Khawaja er født i Bahrain og har fødselsdag i dag. Han boede 12 år i Danmark, men vendte i 2001 tilbage til Bahrain.

»Da de hører, at jeg vil besøge ham eller snakke med hans familie, tager de omgående mit pas i paskontrollen. Jeg havde besluttet mig for at være ærlig om, hvorfor jeg er her,« siger Lars Aslan Rasmussen, der efter at have tilbragt natten i et lokale uden hverken vådt eller tørt nu opholder sig i et slags cafeteria i lufthavnen:

»Principielt er jeg udvist, og jeg vil egentlig gerne rejse hjem, men mit pas har de stadig.«

Ifølge ham er det »ret vildt«, at en parlamentariker som ham får inddraget sit pas i en lufthavn.

»Sådan noget har jeg ikke hørt om før. Jeg har været i Tyrkiet, hvor jeg har arbrejdet med politiske fanger, og dernede er de ikke alt for vilde med mig. Men de er aldrig gået så langt som at inddrage mit pas,« siger Lars Aslan Rasmussen, der ikke har lidt fysisk overlast i Bahrains lufthavn:

»Men sådan fungerer det altså her. Hvis man ikke kan lide dem, der kommer, så tager man bare deres pas.«

Den danske politiker understreger, at han alene er taget til Bahrain på opfordring fra Abdulhadi Al-Khawaja. Tanken var, at hans tilstedeværelse kunne lægge en eller form for pres på de lokale myndigheder.

»Familien siger, han er ved at dø,« fortæller den danske politiker:

»Et enigt folketing fordømmer fængslingen, og han er mig bekendt den eneste danske, politiske fange i nyere tid,« siger Lars Aslan Rasmussen.

Han vurderer, at Bahrain er et de lande i verden, hvor der forholdsvis er flest politiske fanger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.