Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vild redningsaktion ved Holstebro: Faldskærmsudspringer hænger fast under fly i næsten en time

Et faldskærmsudspring ved Holstebro gik onsdag aften galt, da faldskærmsudspringeren hang fast under flyet.

Et faldskærmsudspring ved Holstebro gik onsdag aften galt, da faldskærmsudspringeren hang fast under flyet. (arkivfoto)
Et faldskærmsudspring ved Holstebro gik onsdag aften galt, da faldskærmsudspringeren hang fast under flyet. (arkivfoto)

Holstebro. Et faldskærmsudspring ved Lindtorp Flyveplads ved Holstebro var onsdag kort efter klokken 20 tæt på at ende fatalt. Her blev en 45-årig faldskærmsudspringer viklet ind i en snor og hang fast under flyet.

Det fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Jens Claumarch.

- Vi fik anmeldelsen klokken 20.18, og flyet landede klokken 21.12, så han har da hængt der i rimelig lang tid, siger vagtchefen.

Han fortæller videre, at det var den 45-årige faldskærmsudspringers fod, der blev viklet ind i en snor af en art, da han sprang ud fra flyet i cirka 2,5 kilometers højde.

Således kom faldskærmsudspringeren til at hænge og dingle i en snor cirka en meter under hjulene på flyet.

- Så snart, at hans instruktør, som er sprunget før ham, får radiokontakt med piloten og folkene nede på jorden, bliver der sat et stort redningsarbejde i gang, siger vagtchefen.

- Flyet er på det tidspunkt nede i cirka 500 meters højde, men det går op til cirka en kilometer, i tilfælde af, at han slipper fri og får brug for at udløse sin skærm, siger Jens Claumarch.

Flyet cirkulerede rundt i nogen tid for at bruge brændstof for at minimere risikoen for, at der ville udbryde brand i forbindelse med landingen.

- Flyet bliver fulgt af en lægehelikopter, og faldskærmsudspringeren signalerer med tommelfingeren, at han er klar til, at flyet forsøger at lande, siger vagtchefen.

På jorden havde redningsmandskab spredt et tykt lag skum ud, så manden kunne glide på det. Herefter landede flyet med lavest mulig hastighed.

- Han bliver trukket cirka 200 meter henad græsset, før flyet standser, siger vagtchefen.

Den 45-årige mand er sluppet med ganske få skrammer.

- Ved 23.30-tiden ringede han til sine kammerater i klubhuset og fortalte, at han har det godt. Han har fået en forstrækning i lysken og en hudafskrabning, siger vagtchefen.

- Han behøver vist ikke at spille Lotto i denne uge. Han har brugt alt sit held, tilføjer han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.