Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vil hjælpe flygtninge: Føtex skilter på arabisk

En Føtex-butik i Sønderjylland er nu begyndt at skilte på arabisk.

Skiltet, som du kan se nedenfor, er fotograferet i Føtex i Sønderborg, og den påtrykte arabiske skrift betyder på dansk:

»40 procent prisnedsættelse på tøj. Beløbet fratrækkes ved kassen. Nedsættelsen gælder ikke for mærkevarer.«

En Føtex-butik i Sønderborg er begyndt at skilte på arabisk af hensyn til gæsterne på et nærliggende asylcenter.
En Føtex-butik i Sønderborg er begyndt at skilte på arabisk af hensyn til gæsterne på et nærliggende asylcenter.

Da BT kontakter Føtex var koncernen ikke klar over den nye skiltning i butikken. Efter lidt tid vender de dog tilbage og fortæller, at skiltet er ægte og sat op af hensyn til de flygtninge, der bor på et asylcenter får hundrede meter fra butikken.

»Skiltet er hængt op, fordi der har været rigtig stor interesse for tilbuddet på tøj blandt flygtninge, som jo formentlig netop har brug for tøj på grund af deres omstændigheder,« siger kommunikationskonsulent Martin Møller Aamand og fortsætter:

»Det er ikke en generel Føtex-politik at skilte på andre sprog end dansk, men under særlige omstændigheder kan lokale varehuse gøre enkelte undtagelser for at sikre den gode kundeservice, som Føtex gerne vil være kendt for.«

Martin Møller Aamand fortæller, at samme Føtex-butik i Sønderborg tilsyneladende også tager hensyn til deres tysktalende kunder, der kan støde på hjemlige gloser i butikken.

I Sverige har man for nylig set lignende eksempel, hvor et supermarked i byen Långshytten har oversat en væsentlig del af deres skiltning i butikken til arabisk. Butiksejeren har over for Expressen ligeledes forklaret, at det blev gjort for at tage hensyn til de mange flygtninge, der bor i området og hverken snakker eller læser svensk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.