Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vi venter længere på nye organer

Transplantationsgruppen opfordrer danskerne til at tage stilling til organdonation, så donorregisteret forhåbentligt kan blive større.

Mangler man et sæt nye lunger, et nyt hjerte eller nye nyrer, skal man vente længere på en transplantation end tidligere. Det viser en opgørelse fra Scandiatransplant, som opgør antallet af transplantationer og antallet af folk på venteliste i Danmark og andre nordiske lande. Det skriver ekstrabladet.dk

Tallene viser, at antallet af gennemførte nyretransplantationer i 2012 var på 214, hvilket er 23 færre end året før. Samtidig er ventelisten til en ny nyre vokset.

Formanden for Transplantationsgruppen Jan Rishave siger til ekstrabladet.dk, at han er ked af udviklingen, og han henviser til, at der er blevet transplanteret færre nyrer fra levende donorer, og at gruppen derfor har måtte gøre et større opsøgende arbejde blandt pårørende og venner for at opfordre dem til at donere deres nyre.

I oktober 2012 viste DR programmet ’Pigen der ikke ville dø’, som handlede om en af lægerne dødsdømt pige, der pludselig vågnede op af en koma, efter familien havde sagt ja til organdonation. Efterfølgende har 2500 danskere tilmeldt sig donorregisteret, hvilket er en stigning sammenlignet med året før. Men det hænger ikke nødvendigvis sammen med antallet af gennemførte transplantationer. Det er nemlig de pårørende, der har det sidste ord, når der skal tages stilling til om transplantationen skal gennemføres.

Jan Rishave opfordrer derfor flere danskere til at tage stilling til og få talt om emnet i familien, så man på forhånd ved, hvordan alle har det med organdonation.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.