Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vi tror stadig på den eneste ene

Flere end fire af ti danskere leder efter den eneste ene, og det skyldes, at vi jagter det perfekte liv, vurderer psykologer og sociologer.

Findes den eneste ende derude? Ja, mener fire ud af ti danskere i en ny rundspørge, som Wilke har foretaget for Jyllands-Posten.

Her svarer hele 42 procent af de adspurgte, at de tror på den eneste ene i den betydning, at der findes et andet menneske, som de passer bedre sammen med end alle andre i et parforhold.

Det skriver Jyllands-Posten mandag. Flere psykologer, sociologer og parterapeuter vurderer, at vores tro på den eneste ene er baseret på det romantiske ideal om kærligheden, der kan spores tilbage til romantikken, altså begyndelsen af 1800-tallet, hvor især følelserne var i fokus.

Men det er netop også jagten på den eneste ene, der gør, at vi i stigende omfang bliver skilt, når det ikke lykkes, fordi vi tror på, at den eneste ene venter på os et sted derude.

Det kaldes seriel monogami, når vi lever i en serie af parforhold, og det kan næppe være en fordel, vurderer Signe Steenberger, psykolog på Center for Familieudvikling.

»Når vi opfatter forelskelse som noget, der dumper ned til os som skæbne, så ser vi også kærligheden som noget, der kan forsvinde igen lige så pludseligt. Også må vi ud for at lede efter den eneste ene frem for at tænke på et parforhold som noget, der skal plejes, vedligeholdes og udvikles. Vi fralægger os ansvaret for, om vores parforhold kan lykkes. Derfor er tanken om den eneste ene ikke god for vores kærlighedsliv, hvis den ikke kombineres med lidt realisme og en fælles indsats,« siger hun til Jyllands-Posten.

Signe Steenberger tilføjer, at den sociale accept af skilsmisse ligeledes kan være med til at styrke jagten på den eneste ene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.