Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vi frygter stadig terror et år efter angreb i København

Knap seks ud af ti svarer i ny undersøgelse, at de frygter for terror i Danmark. Stort fokus har skabt frygt.

Et år efter angrebet på Krudttønden og synagogen i Krystalgade i København er danskernes terrorfrygt stadig til at få øje på.

Det viser en ny undersøgelse, som Megafon har udført for Politiken og TV 2. Her svarer knap seks ud af ti danskere, at de forventer et nyt terrorangreb i Danmark inden for det næste år.

Det skriver Politiken.

Det er omtrent samme niveau, som da Megafon lavede den samme undersøgelse for et år siden kort efter angrebet, og det overrasker ikke psykolog Keld Molin, der har specialiseret sig i de psykologiske konsekvenser af terror.

- Der har været meget fokus på terror efter angrebet, og samtidig sker der en masse ting omkring os – krigen i Syrien, Islamisk Stat og flygtningestrømmen – som medfører generel utryghed. De ting hænger sammen i folks bevidsthed, siger han til Politiken.

I undersøgelsen svarer 12 procent, at de har ændret adfærd og er blevet mere påpasselige i det offentlige rum. Og det er en lav andel, mener en række psykologer, som Politiken har talt med om frygten.

- Frygten spiller på nogle punkter ind i vores hverdag, men når det kommer til stykket, går vi jo stadig til fodboldkampe, koncerter og kører lige så meget i tog, siger Henrik Lyng, krisepsykolog ved Center for Beredskabspsykologi, til Politiken.

Frygten for terrortruslen risikerer at betyde, at danskerne accepterer flere indgreb i retssikkerheden, siger Torben Bechmann Jensen, lektor på Institut for Psykologi på Københavns Universitet, til Politiken.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.