Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Vi får et sjældent kig ind i en moralløshed af dimensioner«

Det vil være fint at statuere et eksempel, mener Venstres Martin Geertsen om chikanerne af akuttelefonen 1813. Jurister vurderer nu, om lægerne skal politianmeldes.

Martin Geertsen er forarget over de læger, der har cikaneret akuttelefonen 1813.
Martin Geertsen er forarget over de læger, der har cikaneret akuttelefonen 1813.

Hvis der er noget som helst at komme efter juridisk, skal Region Hovedstaden officielt politianmelde de læger, der har chikaneret akuttelefonen 1813 med flere hundrede opkald. Det mener Venstres politiske leder i regionen, Martin Geertsen (V).

»Regionens jurister er lige nu ved at granske, om der er juridisk grundlag for at politianmelde de her tossede læger,« fortæller han.

Konkluderer juristerne, at der er grundlag for en politianmeldelse, vil det ifølge Martin Geertsen være fint at statuere et eksempel om, at man ikke vil acceptere chikane.

»Det her tangerer til en regulær skandale. Vi får et sjældent kig ind i en moralløshed af dimensioner, når man kan finde på at genere et system, der skal hjælpe syge mennesker,« siger han.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) fortæller ligeledes, at man fortsat overvejer, om lægerne skal meldes til politiet.

»Havde det her været 112, som var blevet chikaneret med 115 opkald på en time, så var vedkommende blevet politianmeldt, og det overvejer vi selvfølgelig, om vi skal gøre. Men først og fremmest beder vi folk om at holde op nu,« siger hun.

Region Hovedstadens oversigt over opkaldene til 1813 siden åbningen 1. januar viser, at fire læger har ringet ikke færre end 255 gange til akuttelefonen. En enkelt person har ringet 115 gange på blot en time, og dertil kommer flere opkald fra uregistrerede telefoner med taletidskort.

På en lukket Facebook-gruppe har læger opfordret deres kolleger til netop at bruge taletidskort, så de ikke kan spores, når de ringer til akuttelefonen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.