Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vi er slet ikke så utilfredse med 1813 endda

Ni ud af ti brugere af akuttelefonen i Region Hovedstaden føler sig både hørt og forstået af lægerne og sygeplejerskerne i den anden ende af telefonen. Nu gælder det ifølge regionen selv om at få ansat flere, så ventetiden bliver kortere.

ARKIVFOTO 2014 af 1813-akuttelefon i Region Hovedstaden.
ARKIVFOTO 2014 af 1813-akuttelefon i Region Hovedstaden.

Nok skal man ofte vente lidt længere end de tre minutter, der er målsætningen, men når man kommer igennem til en læge eller en sygeplejerske på akuttelefonen 1813, er de både gode til at spørge ind og give råd.

I en ny tilfredshedsundersøgelse, som Region Hovedstaden har foretaget af den udskældte ordning, svarer knap ni ud af ti, at deres samlede indtryk af kontakten med akuttelefonen er meget godt eller godt.

Og borgernes tilfredshed vækker lige så stor tilfredshed hos regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S):

»Der er mange myter om akuttelefonen, og en af dem er, at man udover lange ventetider også får dårlige råd. Men der kan vi nu se, at ni ud af ti er tilfredse med den service, de får. De bliver lyttet til af både læger og sygeplejersker, og de føler, at de bliver sendt i den rigtige retning - hvad enten det er at blive hjemme i sengen eller tage på en skadestue. Så noget af det er lykkedes, og det viser måske, at ventetid betyder mindre, end vi har fokuseret på,« siger hun.

43 procent af de adspurgte mener dog, at ventetiden til at komme igennem er for lang, og det er også kun hver fjerde opkald, der bliver behandlet inden for de tre minutter, som er målsætningen.

Birgitte Rav Degenkolv, der er ansvarlig for akuttelefonen i Region Hovedstaden, påpeger, at borgerne også i sidste års undersøgelse sendte ros til lægerne og sygeplejerskerne - men at der er brug for flere til at tage vagter.

»Sidste år kom knap en million borgere igennem telefonen, og der blev cirka halvdelen besvaret inden for fire minutter. Det er ikke helt nok, og en af årsagerne er, at vi stadig mangler læger og sygeplejersker ved telefonerne - særligt i spidsbelastningerne i weekenden og ved højtiderne,« siger hun.

Sophie Hæstorp Andersen håber, at netop tilfredshedsundersøgelsen vil sætte skub i rekrutteringen.

»Mit håb er, at i og med at vi nu kan vise offentligheden, at det er en god arbejdsplads, og at man gør et meningsfuldt stykke arbejde, så vil flere sygeplejersker og læger søge ind,« siger regionsrådsformanden.

Hvis næste års tilfredshedsundersøgelse skal vise endnu bedre resultater, gælder det om at afstemme forventninger, påpeger hun:

»Vi kigger på, hvordan vi kan gøre IT-systemerne stadigt bedre, så ventetiderne bliver bragt ned. Hvordan kan vi sikre en bedre rekruttering, og hvordan kan vi forbedre kommunikationen med borgerne og internt mellem akuttelefonen og hospitalerne, så misforståelser undgås.«

Undersøgelsen er foretaget blandt godt 1.100 borgere, der har været i kontakt med 1813 i februar 2015. Vintermåneden var præget af nogle af akuttelefonens længste svartider, siden den gik i luften i januar 2014.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.