Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Vi er mange, der er i samme båd«

Christine Wagner Jørgensen læser medicin med industriel specialisering på Aalborg Universitet. Hun er oprindeligt fra Allerød i Nordsjælland, men flyttede til Nordjylland for at studere, og det har fordele, fortæller hun.

Christine Wagner Jørgensen studerer  medicin med industriel specialisering ved Aalborg Universitet. Hun er oprindeligt fra Allerød, men flyttede til Nordjylland for at læse.
Christine Wagner Jørgensen studerer  medicin med industriel specialisering ved Aalborg Universitet. Hun er oprindeligt fra Allerød, men flyttede til Nordjylland for at læse.

»Hvis jeg selv kunne bestemme, havde jeg nok læst Folkesundhedsvidenskab i København, men det havde jeg ikke snittet til, så jeg fandt et alternativ i Aalborg. Byen er anderledes end København – meget mere nede på jorden. Alle er søde, rare og imødekommende, så det har faktisk været en rigtig positiv oplevelse at flytte hertil.«

»Jeg er langtfra den eneste, der kommer langvejs fra. Der går mange københavnere, sønderjyder og fynboer på universitetet, og fordi mange er flyttet hertil, er alle indstillet på at møde nye mennesker og etablere et netværk, for vi har jo kun hinanden. Fra starten af kom vi i studiegrupper med syv-otte mennesker, og fire af dem er blevet mine tætteste venner heroppe, så det er superfedt, at universitetet er opmærksom på det sociale.«

»Det er også meget billigere at bo i Aalborg end i eksempelvis København, ligesom det er lettere at finde noget at bo i. 1. december fik jeg en 30 kvadratmeter stor studiebolig med eget køkken, badeværelse og et ekstra værelse, og det betaler jeg kun 3.000 kroner for om måneden. Og det fede er, at den type boliger rent faktisk er ledige og til at få fat i. Bylivet kan også sagtens holde den københavnske standard. I Aalborg går man ikke i byen, men i »Gaden« (Jomfru Ane Gade, red.). Det skulle man lige vænne sig til. Jeg tror ikke, jeg havde fået samme uafhængighed, hvis jeg var blevet hjemme.«

»Det er pissehårdt at flytte til den anden ende af landet, fordi det hele er nyt, men jeg har det sådan, at nu hvor vi er mange, der er i samme båd, er det helt OK. Her er rigtig dejligt, og jeg vil gerne anbefale Aalborg til andre og opfordre til, at man er åben og husker på, at det kun er for en periode i ens liv.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.