Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Veterantog antændte flere brande i Nordsjælland

En defekt glødelem på et veterantog var skyld i flere småbrande langs skinnerne ved Græsted.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

En hyggelig tur med et veterantog i Nordsjælland på en lun pinsedag blev søndag afbrudt, da togets damplokomotiv antændte flere brande langs skinnerne.

»En defekt glødelem eller askelem betød, at gløder faldt ud og satte ild til bevoksningen tre steder langs skinnerne,« siger vagtchef Henrik Alstrup fra Nordsjællands Politi.

Det defekte tog er nu taget ud af drift, oplyser politiet.

Toget kørte som led i arrangementet Græsted Veterantræf i Pinsen, der er arrangeret af Nordsjællands Veterantog.

»Der gik ild i noget af banegrøften, men der er branddaskere på toget, og personalet slog ilden ned.«

»Bagefter kom brandvæsnet og tjekkede, at det var slukket ordentligt,« fortæller Anders Dørge, der er driftsbestyrer i Fonden til Drift af Nordsjællands Veterantog.

Det havarerede veterantog betød, at lokaltoget mellem Hillerød og Gilleleje blev noget forsinket.

»Nu skal den almindelige togdrift lige genoprettes, og så fortsætter vi vores arrangement med dieseltog,« siger Anders Dørge.

Han kan søndag eftermiddag ikke sige, om damplokomotivet kommer til at køre mandag.

»Nu skal vi lige undersøge, hvad der var årsagen til brandene. Men vi fortsætter under aller omstændigheder arrangementet i morgen,« fastslår han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.