Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vestegnen forlænger visitationszone

Politiet på Vestegnen har siden 12. januar fundet og beslaglagt 18 skydevåben.

Københavns Vestegns Politi forlænger visitationszonen i Gladsaxe, Herlev og Ballerup i to uger, efter konflikten i områdets bandemiljø ifølge politiet er skærpet.

- Bandemedlemmerne er tydeligt nervøse og på vagt. Visitationszonen gør det svært for dem at bevæbne sig, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen i en pressemeddelelse og understreger:

- Vi følger situationen nøje og efterforsker og patruljerer fortsat intensivt. Man skal som almindelig borger kunne færdes frit og trygt på Vestegnen.

Visitationszonen blev oprindeligt oprettet i forbindelse med et drab og flere drabsforsøg i dagene før 12. januar, som ifølge politiet blev begået af personer med tilknytning til bandemiljøet i området.

18 skydevåben siden 12. januar

Forlængelsen tirsdag sker efter fortsatte våbenfund, og fordi politiet mener, der er en skærpet konfliktsituation mellem bandegrupperinger i området.

Københavns Vestegns Politi har siden 12. januar fundet og beslaglagt 18 skydevåben på personer, i biler eller på offentlige arealer. Der er også fundet knive, gassprays, slagvåben og ammunition.

Samtidig har der på det seneste været flere banderelaterede overfald på borgere, som indikerer en skærpet konfliktsituation.

Visitationszonen er nu forlænget frem til 25. februar klokken 16. Når politiet opretter en visitationszone, kan politiet præventivt og stikprøvevist visitere personer, køretøjer, tøj og genstande for at kontrollere, om nogen besidder eller bærer våben.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.