Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Verdenspremiere: København får trafiktavler til cyklister

Fem trafiktavler i Københavns kommune skal guide cyklisterne til mindre trængsel

Fem trafiktavler i Københavns kommune skal guide cyklisterne til mindre trængsel
Fem trafiktavler i Københavns kommune skal guide cyklisterne til mindre trængsel

Vejarbejde, events, afstande til destinationer og sikkerhedstips. Det er blot nogle af de informationer som fem nye trafiktavler vil give cyklisterne i landets hovedstad, skriver DR.

Projektet er et innovationsprojekt, hvor hovedstadens cyklister, som de første i verden, kan få forslag om alternative ruter med mindre trængsel, når de kører på de tohjulede.

»Der er behov for bedre fremkommelighed for det stigende antal cyklister, som desværre mange steder må kæmpe om pladsen på cykelstien,« siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell til DR P4 København, og fortsætter:

»Med de nye informationstavler giver vi cyklisterne mulighed for at vælge den mindst trafikerede rute gennem byen,« siger han til DR P4 København.

Der er faktisk et behov, for de nye tavler. Det mener Niels Agerholm, der er trafikforsker ved Aalborg Universitet.

»Det gør en forskel. Hvis der er hul igennem et sted, så kan sådan en tavle godt få folk til at ændre retning,« siger han til DR P4 København.

»Og vi må jo sige, at med den mængde cyklister, der er kommet i København, så har vi et trængselsproblem,« siger Niels Agerholm til DR P4 København.

Informationstavlerne har i alt kostet 4,2 mio. kr. at udvikle og producere, og er finansieret af EU-midler.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.