Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstreradikale bandstiftere idømt fængselsstraffe

De fem unge mænd er idømt straffe på mellem 21 måneder og seks år og seks måneders fængsel.

Fem unge mænd, der af Københavns Byret er dømt skyldige i brandstiftelse mod Politiskolen, er i blevet idømt straffe på mellem 21 måneder og seks år og seks måneders fængsel.

Anklageren meddelte straks efter strafudmålingen, at man ønsker at anke strafudmålingen. Efterfølgende valgte samtlige fem dømte også at anke byrettens afgørelse med påstande om frifindelse eller mildere domme.

Den dømte FP fik den længste fængselsstraf på seks år og seks måneder. PJ blev idømt fire års fængsel, mens de resterende tre, TMH, DHP og AC, hver blev idømt hver 21 måneders fængsel. Desuden blev der fremlagt store erstatningskrav - især til FP og PJ.

Sagen om brandstiftelsen har fået megen opmærksomhed, fordi anklagemyndigheden for første gang nogensinde har brugt den strengeste terrorparagraf i en sag om ikke-islamistisk terror.

Tilsammen var de fem mænd tiltalt for en lang række brandattentater samt forsøg på og planer om endnu flere mod mål som Christiansborg, Faderhuset og PETs kantine. Anklagemyndigheden hævdede, at forsættet var terror, men det var retten altså ikke enig i, ligesom de tiltalte blev frifundet i en række forhold.

To af de tiltalte, FP og PJ, blev fundet skyldige i flere forhold af brandstiftelse, herunder mod pelsvirksomhederne Pelsbox og Kopenhagen Fur

FP blev også, som den eneste af de tiltalte, fundet skyldig i et brandattentat mod Den Græske Ambassade og en række andre brandforhold, blandt andet mod Nordea, Rigspolitiets Koncern IT og Nestlé.

De fire tiltalte - PJ samt tre andre - der blev taget på fersk gerning med benzindunke på Politiskolen blev fundet skyldige i det forhold.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.