Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre vil købe juletræ til boligområde

Venstre i Fredensborg Kommune opfordrer bestyrelsen for boligområdet Egedalsvænge til at ombestemme sig og opstille et juletræ. Ellers er partiet klar til at sponsorere et træ.

Juletræet har været en årelang tradition i boligområdet Egedalsvænge i Kokkedal midt i bebyggelsen hele december måned. I år bliver det dog anderledes, hvis det står til bebyggelsens bestyrelse.
Juletræet har været en årelang tradition i boligområdet Egedalsvænge i Kokkedal midt i bebyggelsen hele december måned. I år bliver det dog anderledes, hvis det står til bebyggelsens bestyrelse.

Beboerne i det nordsjællandske boligområde Egedalsvænge skal have et træ. Det erklærer Thomas Elgaard, der er borgmesterkandidat for Venstre i Fredensborg Kommune.

I en pressemeddelelse betegner han det som »beskæmmende«, at afdelingsbestyrelsen har besluttet, at der ikke skal sættes et juletræ op i Egedalsvænge i år.

- Hvad baggrunden for afdelingsbestyrelsen beslutning er, kan vi kun gætte på. Men at man prioriterer eid-festen højere end juletræsfesten, har vi ingen sympati for. Integration er også at have respekt for hinandens traditioner, religion og holdninger samt at vise gensidig respekt, understreger V-kandidaten.

- Vi vil derfor opfordre afdelingsbestyrelsen til, at de ændrer deres beslutning, siger han.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis er det et muslimsk flertal i bestyrelsen for Egedalsvænge, der har besluttet, at der ikke skal bruges penge på juletræet. Til gengæld brugte man tidligere på året 60.000 kroner til en fest i anledning af den muslimske højtid Eid.

Hvis afdelingsbestyrelsen ikke ombestemmer sig, er Venstres lokalafdeling klar til at sponsorere et juletræ, fortæller formand Niels Olesen.

- Det vil være ærgerligt at skuffe de mange børn og voksne, der har set frem til, at lysene tændes på juletræet, siger han.

Både Konservative og Dansk Folkeparti har fordømt afdelingsbestyrelsen, der indtil videre ikke har ønsket at begrunde beslutningen om at droppe juletræet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.