Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre støtter kønsopdelt svømming

DGI-byen i København åbner med Venstres velsignelse for kønsopdelt svømning for indvandrerkvinder.

Dansk Folkeparti mener, Københavns kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev ( V), bakker op om diskrimination ved at støtte kønsopdelt svømming.
Dansk Folkeparti mener, Københavns kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev ( V), bakker op om diskrimination ved at støtte kønsopdelt svømming.

Gardinerne er rullet ned, og de mandlige livreddere er blevet bedt om at blive hjemme, da DGI-byen i København søndag åbner for kommunalt støttet kønsopdelt svømning for indvandrerkvinder.

- Det kan være nødvendigt at skabe visse rammer og forhold, som fx kun at tillade kvindelige instruktører på holdene, samt at trække gardiner for vinduerne. Dette gælder også i forbindelse med vores kvindesvømning i DGI-byen – her afspærres alle vinduer med sorte gardiner, og der er kun kvinder (inkl. kvindelige livreddere) tilstede.

Sådan skriver Studenter Settelmentets Boldklub på deres hjemmeside om rammerne, når etniske kvinder søndag får mulighed for at springe ventelisterne til de overbookede svømmehold over og modtage svømmeundervisning mod en lille betaling. Resten er på de private donorer HeyMobil! og TDCs regning, og det er Venstres Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev, der har hjulpet svømmehallen med planlægningen af holdene, og hun er også tilstede ved åbningen af svømmeundervisningen søndag aften.

- Forhåbentlig kan vi lokke nogle af de kvinder, der normalt ikke kommer i svømmehallen til at være fysisk aktive og ændre ved opfattelsen af, at det ikke er at udstille sig selv, hvis man kan tage en tækkelig badedragt på. Måske kan vi kun lokke de her kvinder i svømmehallen, hvis det er kønsopdelt, siger hun til bt.dk.

DF: Venstre blåstempler diskrimination

Der er lange ventelister hos svømmeklubberne i Københavns Kommune, da der ikke er svømmehaller nok. Omkring 510 kvinder med anden etnisk baggrund står på venteliste, og 300 af dem vil gennem flere søndage modtage svømmeundervisning uden mænd til stede og uden for normal åbningstid.

Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen raser mod Venstre, der 'blåstempler diskrimination', mener han.

- De bliver ikke integreret. De bliver fastholdt i et parallelsamfund, og her kan man tydeligt se, at der er forskel på Venstres og Dansk Folkepartis integrationspolitik. Venstre signalerer nu, at vi skal indrette os efter muslimske værdier og på samme tid diskriminere de etnisk danske borgere, og de velintegrerede indvandrere, der ikke kan bruge svømmehallen i det tidsrum, siger han til bt.dk.

V: Alle er velkomne

Men den kritik er helt forfejlet, mener Venstre-borgmesteren.

- Svømmeundervisningen foregår jo netop uden for åbningstiden, og skatteyderne kommer ikke til at betale, da det er private donorer, der betaler det. Der er ikke nogen forskelsbehandling i København, og alle kvinder er velkomne uanset etnisk baggrund. Vi prioriterer, at børn og unge dyrker sport, og vi ved, at mange kvinder med anden etnisk baggrund slet ikke kommer, hvis ikke der er specielle tilbud, siger Pia Allerslev.

Nu vil Dansk Folkepartis integrationsordfører have undersøgt, om det er lovligt at lave specielle åbningstider for kvinder.

- Det er dybt principielt, og hvis vi begynder at lave særlige åbningstider til kvinder med muslimsk baggrund, fordi mændene ikke vil have, de bliver set, så er det et skråplan. Derfor vil jeg nu stille spørgsmål til justitsminister Morten Bødskov, om det er lovligt at diskriminere på denne her måde, siger Martin Henriksen, der kommer med endnu en opsang til Venstre.

- Vi vil opfordre Venstre inde på Christiansborg til at sende et klart signal til Pia Allerslev om, at det ikke er et fornuftigt initiativ.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.