Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre ønsker ordenskorps med peberspray i København

Venstres gruppeformand i København, Flemming Steen-Munch, ønsker at oprette et særligt korps, som skal hjælpe politiet med at opretholde orden i gaderne.

På natpatrulje med narkopolitiet i København, hvor betjente ved 04-tiden bliver kaldt til en bar, hvor en gæst har givet en anden gæst en flaske i hovedet.
På natpatrulje med narkopolitiet i København, hvor betjente ved 04-tiden bliver kaldt til en bar, hvor en gæst har givet en anden gæst en flaske i hovedet.

Der skal holdes bedre opsyn og sættes ind over for borgere, som smider affald i gaden, som urinerer, som tigger og i det hele taget skaber uro.

Det mener Flemming Steen-Munch, der er tidligere politibetjent og i dag gruppeformand for Venstre i borgerrepræsentationen i Københavns Kommune. Han foreslår derfor, at indføre et særligt vægterkorps, som skal hjælpe politiet med at opretholde orden.

»Vi har i Venstre diskuteret den problematik med, at der ligger uløste opgaver, som ikke bliver løst af politiet. Den almindelige opgave med opretholdelse af orden er tilsyneladende ikke særlig prioriteret, og der mener vi, at vi kan række hånden frem til politiet og være behjælpelige,« siger han.

Kommunalpolitikeren understreger, at korpset ikke skal erstatte politiet, men hjælpe dem. Uden at sætte et præcist tal på, skal der være nok i korpset til at gøre en mærkbar forskel, så han forestiller sig ikke to-tre personer, men måske 100, som har opgaven med at holde ro og orden som deres fuldtidsbeskæftigelse.

»Det skal være nogle ganske almindelige fornuftige mænd og kvinder, som gerne vil være med til at løse den her opgave. De skal være uniformerede og have beføjelser til at kunne stikke en bøde ud. Og så er det klart, at hvis man sender sådan nogle ud på gaden, kan der opstå konflikter, og så skal de have midler til at beskytte sig selv. Det kan være en stav eller en peberspray,« siger han og understreger, at det alene skal tjene som beskyttelse for den pågældende.

Venstre har endnu ikke fremsat det som et konkret forslag, men afventer i første omgang de øvrige kommunalpolitikeres reaktion.

DR har talt med Sundheds- og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF), som umiddelbart er positivt indstillet.

»Vi ved, at beboerne i Indre by er meget plaget støj og bevillinger fra nattelivet, så det er positivt, hvis vi kan hjælpe der. Men i virkeligheden også som en hjælp til de unge, der måske får drukket alt for meget,« siger hun til DR.

Borgmesteren understreger dog, at hun ikke bakker op om, at ordenskorpset skal være bevæbnet med peberspray og stav.

I Politiforbundet er formand Claus Oxfeldt imidlertid ikke begejstret. Til DR siger han, at det er vigtigt at holde fast i, at der er ét politi. Han frygter at et »parallelt politi« med hjemmel til at udstikke bøder og bære våben kan svække tilliden til politiet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.